İNFO FLASH HABER

Ankara’da 253 iş yeri yandı

Ankara’nın Keçiören ilçesindeki Osmanlı Halk Pazarı’nda yangın çıktı. Yangında 253 iş yeri tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi

Ankara’da 253 iş yeri yandı
21 Aralık 2015 - 15:24 'de eklendi ve 1058 kez görüntülendi.

Başkent’in Keçiören ilçesindeki Osmanlı Halk Pazarı’nda saat 04.30’da başlayan yangın, kısa sürede bölgedeki 250 iş yerini sardı.

Çok sayıda itfaiye ekibinin müdahale ettiği yangında zaman zaman patlamalar yaşandı.

İtfaiye ekiplerinin soğutma çalışması yaptığı halk pazarındaki 250 iş yeri tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi.

Yangının gerçekleştiği bölgeyi yoğun bir duman tabakası kapladı. Yangını duyarak olay yerine gelen bazı esnaflar, dükkanlarından, zarar görmeyen mallarını çıkarmaya çalıştı.

 

 

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı çok sayıda itfaiye ekibinin müdahale ettiği yangın, sabah saatlerinde kontrol altına alındı. Yangın haberini alıp çarşıya gelen esnaf, gözyaşları içinde söndürme ve soğutma çalışmalarını takip etti.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünden polisler, sabah saatlerinden itibaren çarşının etrafında güvenlik önlemi aldı. Polis, iş yerine girmek isteyen esnafa güvenlik gerekçesiyle izin vermedi.

Soğutma çalışmasının tamamlanmasıyla olay yerine gelen savcı, polis ve itfaiye görevlileri eşliğinde pazarda incelemelerde bulundu. Pazarda görevli gece bekçileri, ifadelerine başvurulmak üzere Keçiören Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Öte yandan yetkililer, ilk tespitlere göre yangının elektrik kontağından çıktığını, kesin sonuç için çalışmaların sürdüğünü belirtti. Esnaf kundaklama ihtimalinin de soruşturulmasını istedi.

Yangının, dükkanlardaki piknik tüplerinin patlaması ve iş yerlerinin yapıldığı malzemeler nedeniyle hızla yayıldığı, 253 dükkanın tamamen kullanılamaz
 hale geldiği bildirildi.

İş yerlerinin sigortasının bulunmadığını dile getiren çarşının yöneticileri ise çalışanlar ve toptancılarla binlerce kişiye iş imkanı sağlayan pazarın eski haline getirilmesi için yetkililerden yardım beklediklerini dile getirdi.

‘GELDİK Kİ DÜKKANLAR ALEVLER  İÇİNDE…’

Osmanlı Halk Pazarının ilk esnafından Salih Çetin, buranın kurucusu olduğunu belirterek “1992’de kurduk, bu düzene getirdik. Gece 05.00’te telefon geldi, ’dükkanlar yanıyor’ diye. Geldik ki alevler içinde. Nasıl olduğunu bilmiyoruz. Elektrikten mi yoksa kundaklamadan mı oldu bilmiyoruz. Benim iki dükkanım var” dedi.

‘ZARARIN BOYUTU 50 MİLYON’

Her dükkanın yaklaşık 200 bin TL değerinde olduğunu belirten Çetin, zararın boyutuna ilişkin şunları söyledi: “Burada her dükkanı 200 bin liradan hesaplayın, 250 ile çarpın zararın boyutu o zaman çıkıyor. Ben bu işin bir toptanını yapıyorum. Bayağı büyük kayıp var. Esnaf olarak talebimiz esnafın mağdur edilmemesi için zararın karşılanmasını bekliyoruz.”

AA-İHA

 

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER