İNFO FLASH HABER

Belçika’da Türkiye kütüphanesi açıldı

Belçika’nın Gent Üniversitesi bünyesinde Yunus Emre Enstitüsü ve…

Belçika’da Türkiye kütüphanesi açıldı
11 Aralık 2015 - 16:15 'de eklendi ve 909 kez görüntülendi.

Belçika’nın Gent Üniversitesi bünyesinde Yunus Emre Enstitüsü ve Ziraat Bankası’nın katkılarıyla, 1881 kitaptan oluşan "Türkiye kütüphanesi" açıldı.

Açılışa, Türkiye’nin Brüksel Büyükelçisi Mehmet Hakan Olcay, Anvers Başkonsolosu Metin Ergin, Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Hayati Develi ile Gent Üniversitesi Sanat ve Felsefe Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Marc Boone’un yanı sıra öğrenciler katıldı.

Prof. Dr. Hayati Devel​i açılışta yaptığı konuşmada, Belçika ve Türkiye arasındaki ilişkilerin 177 yıl geriye uzandığını kaydederek, "Bunun daha ileri taşınması adına Yunus Emre Enstitüsü olarak 2011 yılında beri Belçika’da bulunmaktan; Türk dilini, kültürünü, sanatını kısacası medeniyetimizde dair ne varsa burada tanıtmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyorum. Aynı zamanda Belçika’nın da Türkiye’de tanıtılması adına bir köprü görevi gördüğümüzü memnuniyetle belirtmek istiyorum" dedi.

Gent Üniversitesi Sanat ve Felsefe Fakültesi Dekanı Boone ise Yunus Emre Enstitüsü ve Ziraat Bankası’nın ​verdiği desteğe teşekkür ederek, Türkiye kütüphanesinin sadece üniversite öğrencilerine değil Gent Belediyesi ile yapılan anlaşma çerçevesinde herkese açık olacağını kaydetti.

1050’si Yunus Emre Enstitüsü tarafından sağlanan toplam 1881 kitaptan oluşan kütüphanede, Türkçe kitapların yanı sıra Türkiye hakkında İngilizce kitaplar da yer alıyor.

AA

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER