İNFO FLASH HABER

Erdoğan, saldırıdan sadece 3 saat sonra faili açıkladı

İki seçim arasında gerçekleşen Suruç ve Ankara saldırılarının hangi örgüt tarafından yapıldığı günlerce açıklanamamıştı.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sultanahmet’te meydana gelen saldırının ardından ilk önemli açıklamayı, 3 saat sonra yaptı. Erdoğan, “Suriye kökenli canlı bombanın saldırısını esefle kınıyorum” dedi. Böylece, saldırıdan sadece üç saat sonra, saldırganın kimliği konusundaki en önemli bilgiyi ve saldırının yapılış şeklini açıklamış oldu. Zeynep GÜRCANLI / ANKARA 10 […]

Erdoğan, saldırıdan sadece 3 saat sonra faili açıkladı
12 Ocak 2016 - 16:27 'de eklendi ve 1036 kez görüntülendi.

İki seçim arasında gerçekleşen Suruç ve Ankara saldırılarının hangi örgüt tarafından yapıldığı günlerce açıklanamamıştı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sultanahmet’te meydana gelen saldırının ardından ilk önemli açıklamayı, 3 saat sonra yaptı. Erdoğan, “Suriye kökenli canlı bombanın saldırısını esefle kınıyorum” dedi. Böylece, saldırıdan sadece üç saat sonra, saldırganın kimliği konusundaki en önemli bilgiyi ve saldırının yapılış şeklini açıklamış oldu.

Zeynep GÜRCANLI / ANKARA

10 Ekim’de gerçekleşen Ankara saldırısının ardında kimlerin olduğuna ilişkin ilk açıklama ise, saldırıdan 4 gün sonra, 14 Ekim’de gelmişti. 14 Ekim’de saldırganlardan birinin kimliği ve hangi örgüt üyesi olduğu belirlenmişti. İkinci saldırganın kimliği ise, Ankara saldırısından yaklaşık iki buçuk ay sonra, bu hafta belirlendi. İkinci saldırganın da Suriye kökenli olduğu bu hafta açıklandı.

20 Temmuz’da meydana gelen Suruç saldırısının ardından ise, saldırganın kimliğine ilişkin ilk bilgi iki gün sonra, resmi ağızlardan değil, Anadolu Ajansı’nın “emniyet kaynaklarından aldığı bilgiye” dayanarak açıklandı.

Ancak resmi açıklama mahiyetinde olmayan AA kaynaklı bu bilginin kamuoyuyla paylaşılması için bile, iki gün geçmesi gerekti.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER