İNFO FLASH HABER

IŞİD’in elinden o ülkenin silahları çıktı!

Uluslararası Af Örgütü yayınladığı bir raporla terör örgütü IŞİD’in elinde hangi ülkelerin silahlarının bulunduğunu açıkladı.

IŞİD’in elinden o ülkenin silahları çıktı!
10 Aralık 2015 - 1:52 'de eklendi ve 667 kez görüntülendi.

Kontrolsüz silah satışının nelere yol açtığını IŞİD’in elinde bulunan silahların gösterdiğini belirten Uluslararası Af Örgütü, silah ihracatı yapan ülkelerin terör nedeniyle ölen insanlardan sorumlu olduklarına vurgu yaptı.

IŞID’in elinde 25 farklı ülkeden silah bulunduğuna dikkat çekilen raporda, bunlar arasında Birleşmiş Milletler daimi üyesi beş ülkenin de bulunduğu yer aldı.

ALMAN G36 TÜFEKLERİ DE VAR

Rapor’da, IŞID’in kullandığı hücum silahları arasında Almanya, ABD, Belçika, Rusya ve Çin yapımı tüfeklerin olduğuna yer verilirken, Alman Tagesspiegel gazetesi Alman G36 tipi tüfeklerin IŞİD’in kullandığı silahlar arasında olduğunu yazdı.

ASKERİ DEPOLARDAN ELDE ETTİ

IŞİD’in bu silahları özellikle Irak’ta ele geçirdiği kentlerdeki silah depolarından temin ettiği vurgulanan raporda, Musul, Tikrit, Ramadi, Felluca gibi kentlerin bu şehirler arasında olduğu yer aldı. Silahların 1980-88 arasındaki Irak-İran Savaşı başta olmak üzere, Körfez Savaşları sonrasında ABD’nin 2011’de Irak’tan çekilmesiyle birlikte Irak’ta kaldığına dikkati çeken Uluslararası Af Örgütü Silah Uzmanı Patrick Wilcken, Irak’ın bu silahları koruyamadığı için IŞİD’in eline geçtiğini vurguladı. Bu silahların milyonlarca kişinin ölümüne neden olduğunu hatırlatan Patrick Wilcken, Irak’ta silah stoklarının üzerinde daha sıkı denetim yapılması ve Suriye ve Irak’a silah ambargosu uygulanması çağrısında bulundu.

ABD ordusunun tahminlerine göre, 2003 yılında Irak’ta 650 bin ton mühimmat bulunduğuna dikkat çekiliyor.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER