İNFO FLASH HABER

Lonrda’da Müslüman gence destek

İngilizler teröriste “Sen Müslüman değilsin” diye bağıran vatandaşını aramaya başladı.Londra’da bıçaklı saldırı sonrası Müslümanlara destek.

Lonrda’da Müslüman gence destek
09 Aralık 2015 - 0:44 'de eklendi ve 801 kez görüntülendi.

Londra’da bir metro istasyonunda 3 kişiyi bıçakla yaralayan kişi gözaltına alındı. Polis, olayın ‘terör olayı’ olarak değerlendirildiğini açıkladı. Bıçaklı saldırı sonrası sosyal medyada Müslümanlara yoğun destek kampanyaları yapıldı.

‘SEN MÜSLÜMAN DEĞİLSİN’ DİYEN BAĞIRAN İNGİLİZ

Başkent Londra’nın doğusundaki bir metro istasyonunda cumartesi günü yaşanan bıçaklı saldırıya ilişkin kamera kayıtlarında, Müslüman bir görgü tanığının saldırgana tepki gösterdiği ve “Sen Müslüman değilsin, sen müslümanların kardeşi olamazsın” diye bağırdığı görülüyor.

SOSYAL MEDYADAN DESTEK MESAJI

Londra polisinin “terör olayı” olarak değerlendirdiği saldırının görüntülerinin sosyal medyada yayılmasıyla birlikte, Twitter kullanıcıları “Kardeşim sen Müslüman değilsin (#YouAintNoMuslimBruv)” etiketiyle binlerce destek mesajı attı. Son iki gündür bu ifade, İngiltere’de en çok kullanılan etiketler arasında yer aldı.

DAİLY MAİL CESUR İNGİLİZ’İ ARIYOR

İngiliz gazetesi Daily Mail, teröriste “sen Müslüman değilsin” diye bağıran İngiliz vatandaşını aramaya başladı. Gazete, haberinde ‘bize mail at’ diyerek cesaret örneğiyle müslümanlara destek veren İngiliz’in kendilerine uluşmasını istedi.

İNGİLİZ MÜSLÜMANLARIN NASIL HİSSETTİĞİNİ İFADE EDİYOR

Britanya Müslüman Birliği (MAB) Başkanı Dr. Ömer El-Hamdun, yaptığı açıklamada, saldırıyı “kepazelik” olarak nitelendirdi.

El-Hamdun, saldırganın hangi motivasyonla hareket ettiğinin halen kesinlik kazanmadığını belirterek, olay sırasında kullanılan “Kardeşim sen Müslüman değilsin” ifadesinin doğru bir mesaj olduğunu söyledi.

El-Hamdun, İngiltere’de ana akım medyanın çoğu zaman kendi gündemleri ve propagandaları sebebiyle, Müslüman topluma yönelik bu tür destek mesajlarına yeteri kadar yer vermediğini vurgulayarak, “Medya organları, Müslümanların görüşleri ancak sosyal medyada geniş yer bulduğunda bunu haberleştiriyor. O nedenle bu tür destekler, birçok kişiyi Müslüman toplumla birleştiriyor. Sosyal medyada geniş olarak paylaşılan ‘Kardeşim sen Müslüman değilsin’ ifadesi, İngiltere’deki Müslümanların, bu tür saldırıların, terörün İslam’la herhangi bir ilişkisi olmadığına yönelik nasıl hissettiğini özetliyor” diye konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER