İNFO FLASH HABER

Mısır Filistinlileri tünelde boğdu!

Gazze’ninSina ile aralarındaki tünellerden birine Mısır ordusunun su pompalaması sonucu tünelde mahsur kalan 21 işçiye henüz ulaşılamadı.

Mısır Filistinlileri tünelde boğdu!
10 Aralık 2015 - 1:52 'de eklendi ve 750 kez görüntülendi.

Gazze Şeridi’nde, Mısır ordusu tarafından su pompalanması sonucu bir tünelin çöktüğü, burada mahsur kalan 21 Filistinliye henüz ulaşılamadığı bildirildi. 

Gazze’deki Sivil Savunma Birimi Sözcüsü Muhammed el-Meydene, “Mısır ordusunun su pompalaması nedeniyle bir tünelde çökme meydana geldi. Kurtarma ekipleri henüz tüneldeki 21 Filistinli işçiye ulaşamadı” dedi.

Meydene, olay sırasında tünelde 28 işçi bulunduğunu, bunlardan 7’sinin kurtarıldığını ve sağlık durumlarının iyi olduğunu söyledi.

İsrail ablukası altındaki Gazze’de demokratik seçimle iş başına gelen Hamas’ın yönetimi devralmasının ardından, 2007 yılında Mısır-Gazze arasındaki Refah Sınır Kapısı, ticari geçişlere kapatılmıştı. İsrail ablukası ve sınır kapısının kapatılması nedeniyle Filistinliler, temel ihtiyaçlarını giderebilmek için tünellere yönelmişti.

Gazze-Mısır arasındaki çok sayıda tünelden, başta temel gıda maddeleri ve ilaç olmak üzere, canlı hayvandan otomobile kadar Gazze halkının ihtiyacı olan birçok malzeme ile akaryakıt geçiriliyordu.

Mısır’da 3 Temmuz 2013’teki darbenin ardından iktidara gelen askeri yönetim, Filistinlilerin “can damarı” olarak gördüğü tünellerin büyük kısmını yıkmıştı. Mısır yönetimi bir süredir tünelleri yıkmak için su pompalama yöntemini kullanıyordu. 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER