İNFO FLASH HABER

“Montrö Boğazlar Sözleşmesi’nin ihlali anlamına gelir”

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, Rus gemisinin…

“Montrö Boğazlar Sözleşmesi’nin ihlali anlamına gelir”
07 Aralık 2015 - 22:23 'de eklendi ve 765 kez görüntülendi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Rus savaş gemisinin İstanbul Boğazı’ndan geçişi sırasında gemideki bir askerin karadan havaya atılan bir füzeyi boğaz geçişi boyunca omzunda atış pozisyonunda taşımasının hoş karşılanacak bir durum olmadığını belirterek, “Bu açık bir tahrik unsurudur. Üstelik Montrö Boğazlar Sözleşmesi’nin ihlali anlamına da gelir” dedi.

Bakan Yıldırım, bugün bir Rus gemisinin boğazdan geçişi sırasında bir askerin karadan havaya atılan füzeyi boğaz geçişi boyunca omzunda atış pozisyonunda taşımasını, AA muhabirine değerlendirdi.

Boğazdan masum geçiş hakkının tüm ticari gemiler için mevcut olduğunu dile getiren Yıldırım, ülkeye zarar verecek tutum ve davranış olmadığı sürece bu hakkı herkesin kullanabileceğini belirtti.

Ancak açık bir tehdit, tahrik unsuru varsa kuşkusuz gerekli önlemlerin alınacağını anlatan Yıldırım, “Rus savaş gemisinin İstanbul Boğazı’ndan geçtiği sırada üzerinde füzeli askerlerin görülmesi hoş karşılanacak bir durum değildir. Bu açık bir tahrik unsurudur. Üstelik Montrö Boğazlar Sözleşmesi’nin ihlali anlamına da gelir” diye konuştu.

Bakan Yıldırım, provokasyon ve açık tacizkar tavırlar sergilendiği sürece Türkiye’nin gerekli önlemleri alabilecek kabiliyette olduğunu sözlerine ekledi.

AA

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER