İNFO FLASH HABER

T.C. PARİS BÜYÜKELÇİLİĞİ’İNDEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA. AMBASSADE DE TURQUIE, COMMUNIQUÉ IMPORTANT

T.C. PARİS BÜYÜKELÇİLİĞİ  BASIN AÇIKLAMASI 16 Mart 2018 PKK/YPG terör örgütü yandaşlarınca Fransa genelinde yapılan ve son zamanlarda şiddet boyutu da kazanmakta olan gösteri ve eylemler son günlerde, Marsilya ve Paris’te yaşayan vatandaşlarımızın araç ve işyerlerine yönelik kundaklama olayları ile yeni bir boyut kazanmıştır.  Marsilya’da 5 ve 10 Mart geceleri iki vatandaşımıza ait araçlar park halindeyken […]

T.C. PARİS BÜYÜKELÇİLİĞİ’İNDEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA. AMBASSADE DE TURQUIE, COMMUNIQUÉ IMPORTANT
16 Mart 2018 - 19:12 'de eklendi ve 5518 kez görüntülendi.

ELÇİLİK AÇIKLAMASI 2018

T.C. PARİS BÜYÜKELÇİLİĞİ  BASIN AÇIKLAMASI

16 Mart 2018

PKK/YPG terör örgütü yandaşlarınca Fransa genelinde yapılan ve son zamanlarda şiddet boyutu da kazanmakta olan gösteri ve eylemler son günlerde, Marsilya ve Paris’te yaşayan vatandaşlarımızın araç ve işyerlerine yönelik kundaklama olayları ile yeni bir boyut kazanmıştır. 

Marsilya’da 5 ve 10 Mart geceleri iki vatandaşımıza ait araçlar park halindeyken kundaklanmış, 11 Mart gecesi ise bir vatandaşımıza ait bir kafe yine aynı şekilde bir saldırıya uğramıştır. Son olarak, yine 11 Mart Pazar gecesi Paris bölgesinde 04 :00 sularında, kadın hakları, sanat, kültür ve eğitim alanlarında, Fransız yasaları çerçevesinde faaliyet gösteren bir derneğimizin başkanı ve eşine ait iki araç yeni bir kundaklama saldırısına maruz kalmıştır.

Terör örgütü mensuplarının alenen üstlendikleri ve bazılarının video görüntülerini pervasızca paylaştıkları bu terör eylemlerini lanetliyoruz.

Bu saldırıların faillerinin yakalanarak, en kısa sürede adalet önünde hesap vermeleri ve hak ettikleri cezaya çarptırılmaları için Fransız makamlarıyla işbirliği içinde hareket edilmektedir.

Bilindiği üzere, 2 Mart 2018 tarihinde, Fransa’nın hemen her bölgesinden 352 Fransız-Türk dostluk derneğinin ortak imzasıyla yayınlanan bildiride, Fransız makamlarından PKK terör örgütünün yasadışı faaliyetlerine karşı gerekli güvenlik önlemlerinin alınması, suç işleyen PKK mensuplarının tespit edilerek, yargı önüne çıkarılması talep edilmişti. Aynı bildiride, Fransa’daki Türk toplumuna itidal çağrısında bulunularak, Fransız makamlarıyla işbirliği telkininde bulunulmuştu.

Karşı karşıya kalınan bu son saldırılar, derneklerimizce yapılan tarihi çağrının önemini, haklılığını ve yerindeliğini bir kez daha ortaya koymuştur.

Bu konu, Fransa’da yaşayan Türk toplumunun ihtiyaç ve hassasiyetleri ile Fransa-Türkiye ilişkilerinin çerçevesini de çizen uluslararası yükümlülükler dahilinde, Fransız makamları nezdinde dikkatle izlenmeye devam edilecektir

 

 

 

AMBASSADE DE TURQUIE  COMMUNIQUE DE PRESSE

Paris, le 16 mars 2018

Les manifestations et actions menées sur l’ensemble du territoire français par les membres et affiliés de l’organisation terroriste PKK/YPG ont récemment atteint une nouvelle dimension et sont devenues particulièrement violentes ces derniers jours, notamment par le déclenchement d’incendies volontaires sur les véhicules et commerces de nos concitoyens vivant à Marseille et à Paris.   

A Marseille, des véhicules appartenant à deux citoyens turcs ont été incendiés dans les nuits du 5 et 10 mars 2018. Dans la nuit du 11 mars dernier, c’est un café géré par un ressortissant turc qui a été la cible d’une attaque similaire dans cette même ville. Toujours dans la nuit du 11 mars, cette fois-ci en région parisienne, deux voitures appartenant à la présidente, ainsi qu’à son époux, d’une association exerçant dans le cadre de la législation française et spécialisée dans les domaines des droits des femmes, des arts, de la culture et de l’éducation ont été délibérément incendiées de façon criminelle. 

Nous condamnons fermement ces attaques terroristes publiquement et ouvertement revendiquées par les membres de l’organisation terroriste, et dont certaines images ont été diffusées sans scrupules sur internet. 

Nous agissons en coopération avec les autorités françaises pour que les responsables de ces attaques soient arrêtés, traduits en justice et dûment condamnés.

Le 2 mars dernier, 352 associations d’amitié franco-turque recouvrant la quasi-totalité du territoire français avaient demandé, dans un communiqué conjoint adressé aux autorités françaises, que toutes les mesures de sécurité nécessaires soient mises en œuvre afin de lutter contre les actions illégales de l’organisation terroriste PKK et que les responsables et les instigateurs des actes criminels de cette organisation terroriste notoire, soient identifiés et traduits en justice. Dans ce même communiqué, un appel à la vigilance et à la coopération avec les autorités françaises a également été lancé à l’attention des citoyens français d’origine turque. 

Ces dernières attaques ont, une fois de plus, clairement établi l’importance, la légitimité et la pertinence de l’appel historique des amicales franco-turques.

Les développements y afférents seront attentivement suivis auprès des autorités françaises, conformément aux exigences et attentes de la communauté turque vivant en France, ainsi que dans le contexte des obligations internationales définissant le cadre des relations entre la France et la Turquie.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER