İNFO FLASH HABER

TC Paris Büyükelçiliğin’de 2016-15 Temmuz Demokrasi, Milli Birlik ve şehitleri anma Günü düzenlendi

Paris Büyükelçiliği rezidansında 2016-15 Temmuz Demokrasi, Milli Birlik ve şehitleri anma Günü düzenlendi   13-07-2018 Türkiye Cumhuriyeti Paris Büyükelçiliği ve yurtdışında bulunan bütün temsilciliklerde  2016 15 Temmuz Demokrasi, Milli Birlik ve şehitleri anma Günü vesilesiyle, Demokrasi ve Milli Birlik Günü düzenlendi. Anma törenine çok sayıda yerli ve yabancı delegasyon katıldı. Aralarında bir çok fransız milletvekilinin de bulunduğu […]

TC Paris Büyükelçiliğin’de 2016-15 Temmuz Demokrasi, Milli Birlik ve şehitleri anma Günü düzenlendi
14 Temmuz 2018 - 20:32 'de eklendi ve 1605 kez görüntülendi.

Paris Büyükelçiliği rezidansında 2016-15 Temmuz Demokrasi, Milli Birlik ve şehitleri anma Günü düzenlendi

 

13-07-2018 Türkiye Cumhuriyeti Paris Büyükelçiliği ve yurtdışında bulunan bütün temsilciliklerde  2016 15 Temmuz Demokrasi, Milli Birlik ve şehitleri anma Günü vesilesiyle, Demokrasi ve Milli Birlik Günü düzenlendi.

Anma törenine çok sayıda yerli ve yabancı delegasyon katıldı. Aralarında bir çok fransız milletvekilinin de bulunduğu törene çok sayıda STK. ve parti temsilcileri ile vatandaş katıldılar

 

Büyükelçi Dr. İsmail Hakkı Musa’nın, 15 Temmuz darbe girişiminin 2. yıldönümü münasebetiyle 13 Temmuz 2018 Cuma günü 17:00-19:30 saatleri arasında  Büyükelçiliğimiz rezidansında düzenlenen anma töreninde yaptığı konuşma

L’allocution de Monsieur l’Ambassadeur, Dr. İsmail Hakkı Musa, à l’occasion du 2me anniversaire de l’échec de la tentative de coup d’Etat 15-07-2016 en Turquie à l’Ambassade de Turquie a Paris.le 13-07-2018

Türkiye Cumhuriyeti Paris Büyükelçiliği rezidansında gerçekleştirilen anma törenini, şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşu, Milli marşımız eşliğinde başladı.

 

Türkiye Cumhuriyeti Paris Büyükelçisi Dr.İsmail hakkı Musa, anma törenine katılanlara, günün önemiyle ilgili bir konuşma yaptı. “ Değerli vatandaşlarım, Fransa’daki Türk toplumunun kıymetli temsilcileri Cumhuriyetimizi, demokrasimizi, vatanımızı temel hak ve hürriyetlerimizi anayasal düzenimizi hedef alan hain darbe girişiminin ikinci yılında sizlerle birlikte olmaktan büyük bir memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum. Bu vesileyle tüm şehitlerimizi rahmetle minnetle yaad ediyorum. Anıları hafızamızada ve silinmeyecektir.“  dedi.

 

 

Büyükelçi, “  15 Temmuz  darbe girişimini unutmuyacağız. Fetö terör örgütünün kalkışma hıyanetine karşı koyarak hayatlarını feda edenleri unutmuyacağız. Şehitlerimize, gazilerimize ayrıca şükranlarımızı arz ediyorum. Bizleri Şehit ailelerini ve gazilerimizi yalnız bırakmayarak demokrasi nöbetine katıldığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Evet bugün demokrasi nöbetindeyiz. Milletimiz, Devletimiz kuvvetli ve kudretlidir ve ayaktadır. Korkmadan yılmadan yolumua devam etmektedir,  Engeller ne olursa olsun, Bu hain eylemi gerçekleştirenler bizim için vatan hainidir işbirlikçidir.

Her ülkede olduğu gibi, işbirlikçiler hak ettikleri cezaya çarptırırlar. Bizdede çarptırılmaktadır. Yarının daha güçlü daha mürehfeh Türkiyesini hep birlikte  inşaa edeceğimize bütün içtenliğimle inanıyorum”.

 

Türk toplumunun kıymetli mensupları, milletimize toplumumuza, devletimize yakışan duruşunuzu bundan sonra da sürdürmeniz temel arzumuzdur. Birlikten ayrılmayın, birliğinize beraberliğinize çok önem verdiğimizi biliyorsunuz. Tekrar bizleri şereflendirdiğiniz için teşekkür ediyorum. Allah bizleri bir daha böyle bir musibetle karşılaştırmasın diyorum “ dedi.

 

Anma töreni davetlilere sunulan ikramla sona erdi.

 

info flashaber   Paris 14-07-2018

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER