İNFO FLASH HABER

Yurt dışında Yeni (çipli) T.C Kimlik Kartlarının dağıtımına başladı

      Yeni (çipli) Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartlarının (TCKK) yurtdışında dağıtımına yönelik çalışmalar tamamlanmıştır.   Başkonsolosluğumuzca bugünden (3 Nisan 2018) itibaren TCKK başvurularının alınmasına başlanmıştır.   Sistem çerçevesinde, alınacak başvurular öncelikle Türkiye’ye iletilecek, hazırlanacak yeni kimlik kartları Başkonsolosluğumuza ulaştıktan sonra başvuru sahiplerine teslim edilecektir. 3 Nisan 2018 itibariyle nüfus cüzdanı ita edilemeyecek, yeni kimlik […]

Yurt dışında Yeni (çipli) T.C Kimlik Kartlarının dağıtımına başladı
06 Nisan 2018 - 22:19 'de eklendi ve 2672 kez görüntülendi.

14641979_995229740585407_1405268190505189418_n

 

 

 

Yeni (çipli) Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartlarının (TCKK) yurtdışında dağıtımına yönelik çalışmalar tamamlanmıştır.

 

Başkonsolosluğumuzca bugünden (3 Nisan 2018) itibaren TCKK başvurularının alınmasına başlanmıştır.

 

Sistem çerçevesinde, alınacak başvurular öncelikle Türkiye’ye iletilecek, hazırlanacak yeni kimlik kartları Başkonsolosluğumuza ulaştıktan sonra başvuru sahiplerine teslim edilecektir. 3 Nisan 2018 itibariyle nüfus cüzdanı ita edilemeyecek, yeni kimlik kartlarının aynı gün alınması mümkün olamayacaktır.

 

Nüfus ve doğum tescil işlemleri için Başkonsolosluğumuza yapılacak başvurularda, 1 Aralık 2017 tarihinden itibaren randevulu sisteme geçildiği daha önce duyurulmuştu.

 

Bu çerçevede, TCKK başvurularının gerektirdiği teknik altyapı ve işlem süresi gözönünde tutularak, tüm vatandaşlarımızdan Başkonsolosluğumuz internet sayfası www.paris.bk.mfa.gov.tr aracılığıyla veya www.konsolosluk.gov.tr adresinden randevu almalarını ve randevu gününe riayet etmelerini önemle rica ediyoruz.

 

Kimlik kartlarının dağıtım süreci tamamlanıncaya kadar mevcut nüfus cüzdanları vatandaşlarımızın iş ve işlemlerinin yürütülmesinde geçerliliğini koruyacaktır.

 

 

ÖNEMLİ NOTLAR:

 

  1. Kimlik kartı başvurusu için neler gereklidir?

 

Kimlik kartı başvurusu, nüfus cüzdanı, uluslararası aile cüzdanı, pasaport veya sürücü belgesi ve bir adet biyometrik fotoğrafla yapılacaktır.

 

  1. Başvuru esnasında neler yapacağım ve işlemler ne kadar sürüyor?

 

Başvuru esnasında Başkonsolosluğumuz personelince gerekli yönlendirmeler yapılacaktır. Başvuru sırasında kimlik bilgileriniz kontrol edilecek, gereken alanlarda güncellemeler gerçekleştirilecektir. Başvuru formunun çıktısına imzanız alınacak, fotoğrafınız taranacak, biyometrik verileriniz alınarak başvurunuz tamamlanacaktır. Bu esnada PIN zarfınızda bulunan 6 haneli şifreniz teslim edilecektir. PIN kodunuz, kimlik kartınız teslim edilinceye kadar aktive olmayacaktır.

 

  1. On beş yaşından büyüklerin kimlik kartı kime teslim edilir?

 

On beş yaşını tamamlayanların şahsen başvuruları alınarak kimlik kartları kendilerine ya da kendileri tarafından belirlenen kişiye teslim edilecektir.

 

  1. On beş yaşından küçüklerden biyometrik veri alınır mı?

 

On beş yaşını tamamlamayanlardan biyometrik veri alınmayacaktır.

 

  1. Fotoğraflı kimlik kartı hangi yaştan itibaren düzenlenir?

 

On beş yaşını tamamlamamış çocukların kimlik kartlarında fotoğraf yer almayacaktır. Ancak başvuran tarafından talep edilmesi halinde her yaş grubundaki çocukların kimlik kartı fotoğraflı olarak düzenlenebilecektir.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER