İNFO FLASH HABER

PARIS’IN YENİ BÜYÜKELÇİSİ BRATİSLAVA BÜYÜKELÇİSİ, YUNUS DEMIRER OLDU.

PARIS’IN YENİ BÜYÜKELÇİSİ BRATİSLAVA BÜYÜKELÇİSİ YUNUS DEMIRER OLDU. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan tebliğ etti: Paris ve Moskova’ya yeni büyükelçiler atandı Dışişleri Bakanı Fidan, bazı büyükelçilerin yeni büyükelçilik ve daimi temsilcilik görevlerini tebliğ etti. Moskova Büyükelçiliği’ne Tanju Bilgiç, Paris Büyükelçiliği’ne ise, Türkiye’nin Bratislava Büyükelçisi Yunus Demirer atandı. Paris Büyükelçisi olan Yunus Demirer kimdir? Paris Büyükelçiliğine Türkiye’nin […]

PARIS’IN YENİ BÜYÜKELÇİSİ BRATİSLAVA BÜYÜKELÇİSİ, YUNUS DEMIRER OLDU.
24 Haziran 2023 - 23:24 'de eklendi ve 1729 kez görüntülendi.

PARIS’IN YENİ BÜYÜKELÇİSİ BRATİSLAVA BÜYÜKELÇİSİ YUNUS DEMIRER OLDU.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan tebliğ etti: Paris ve Moskova’ya yeni büyükelçiler atandı
Dışişleri Bakanı Fidan, bazı büyükelçilerin yeni büyükelçilik ve daimi temsilcilik görevlerini tebliğ etti. Moskova Büyükelçiliği’ne Tanju Bilgiç, Paris Büyükelçiliği’ne ise, Türkiye’nin Bratislava Büyükelçisi Yunus Demirer atandı.

Paris Büyükelçisi olan Yunus Demirer kimdir?

Paris Büyükelçiliğine Türkiye’nin Bratislava Büyükelçisi Yunus Demirer görevlendirildi. İşte hakkında merak edilenler…

Yunus Demirer, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde lisans eğitimini aldı. 1989’da Dışişleri Bakanlığı’na adım atan Yunus Demirer, çeşitli kademelerde görev yapmıştır.

15 Ekim 2008 – 16 Ekim 2009 tarihleri arasında Strazburg Başkonsolosu, 2009-2011 yıllarında Dışişleri Bakanlığı Irak ile İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı ve 1 Aralık 2011 – 17 Eylül 2013 tarihleri arasında Irak nezdinde Türkiye Büyükelçisi olarak görev yapmıştır.

15 Kasım 2013 – 17 Aralık 2017 tarihleri arasında Suudi Arabistan Nezdinde Türkiye Büyükelçisi olarak görev yapmıştır. Aralık 2018 itibarıyla İkili Siyasi İşler Genel Müdürüdür. Büyükelçi Hatun Demirer ile evli olup iki çocuk babasıdır.

Yunus Demirer, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan tarafından 13.02.2021 tarihinde Slovak Cumhuriyeti Büyükelçiliği’ne atandı.

Son olarak Paris Büyükelçiliği’ne atanması gerçekleştirilmiştir.

Sayın büyüklerimize, yeni görevinde başarılar dileriz.

Kadim ÖZDEMIR & İlker TEKİN
İnfo-flashaber Paris, 24-06-2023

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER