İNFO FLASH HABER

2 Milyon inşaat işvereni ve işcisini ilgilendiren kanun yürürlüğe girdi.

La nouvelle carte BTP est une “carte d’identité professionnelle” Bu yeni kart bir “Kişiye mahsus inşaat profesyonel çalışma kartı.” 2015 ikinci yarısında karara bağlanarak bir kaç defa ertelenen, kişiye mahsus inşaat profesyonel çalışma kartı bu sektörde çalışan bütün çalışanları için mecburi hal alarak yürürlüğe girdi. Kişiye mahsus inşaat profesyonel çalışma kartı. Bütün inşaat sektöründe çalışan […]

2 Milyon inşaat işvereni ve işcisini ilgilendiren kanun yürürlüğe girdi.
04 Ocak 2017 - 17:55 'de eklendi ve 6698 kez görüntülendi.

csm_cartebtp_maquette_home_29707c476c

La nouvelle carte BTP est une “carte d’identité professionnelle”
Bu yeni kart bir “Kişiye mahsus inşaat profesyonel çalışma kartı.”

2015 ikinci yarısında karara bağlanarak bir kaç defa ertelenen, kişiye mahsus inşaat profesyonel çalışma kartı bu sektörde çalışan bütün çalışanları için mecburi hal alarak yürürlüğe girdi.

Kişiye mahsus inşaat profesyonel çalışma kartı.

Bütün inşaat sektöründe çalışan ve çalışacak olan işcilerini tümünü kapsayan kartın özelikleri şunlardır.
1- Bu kartı olmayan inşaatlarda çalışamayacaktır.
2- Bu kart işveren tarafından çalışanı için ilgili kurumdan talep edilecektir. Kartın fıyatı 10,80 €. olarak açıklandı.
3- Bu kart sayesinde çalışan çalıştığı inşaata sigortalı olduğunu ve emekli sandığına kayıtlı olduğunu bilecektir.
4- Hergangi bir iş kontrol durumunda bu kartı göstermek yeterli olacaktır.
5- Bu kartla deplasmada çalıştığınız zamanlarda işvereniniz bunu bildirmek zorunda olacaktır. dolayısıyla ek ücret ödeyecektir.
5- Bu kartı olmadan herhangi bir yerde çalışılşan ve bildirmeğen işci ve işveren, büyük cezalar alalacaktır. Örneğin, bir komşunuzun veya talep üzerine bir müşterinizin evinde kaçak çalışıyorsunuz siz ve komşunuz suçlu duruma düşüyorsunuz..
6- Avrupa nın farklı ülkelerinden gelen işveren firmaların işcilerde bu kartı almak zorunda olacaklar. Buda şu demektir ucuz işciliğe son.
Bu kanunun *la loi Macron (août 2015)* asıl amacı illegal çalışan ve deklare edilmeyen işcilerin hakları için çıkarılmıştır. Büyük yolsuzlukların olduğu bu sektör kontrol altına alınamadığı için bu yönteme başvurularak devletin şimdiye kadar alamadığı vergileri alabilmesininde yolu açılmıştır.
Bu gün Douai (Nord) ilçesini ziyaret eden Başbakan Bernard Cazeneuve ve Çalışma bakanı, Myriam El Khomri Resmi törenle ilk “carte d’identité professionnelle”-“Kişiye mahsus inşaat profesyonel çalışma kartı.”Bretonne de maçonnerie, adlı firmanın çalışanlarına taktim ettiler.
2017 yıl sonunna kadar Fransada bulunan bütün firmalar çalıştırdıkları işciler için zorunlu olarak bu kartı almaları gerekmektedir. Almayan firmalara 2 000 € ceza kesilecektir.

dechets-btp-normandie2

 

İnşaat sektörü için Yeni kart geliyor.

“Kişiye mahsus inşaat profesyonel çalışma kartı.””carte d’identité professionnelle”
Fransa inşaat federasyon başkanı Jacques Chanut, yeni kart bügün resmi olarak yürürlüğe giriyor dedi.
Jacques Chanut, 2 Milyon çalışanı barındıran inşaat sektörüde, yeni kart’ın amacı bu sektör çalışanlarını koruyarak, kaçak işciliği önlemek olacaktır, Chanut, 500 000 inşaat firmasının bulunduğu fransa’da, bu kart aracılığı ile kimin kim olduğunu belirlemek ve çalışanların hangi firmaya ait olduğunu bilerek kaçak çalışıp çalışmadığını öğrenmeği amaçlamaktadır.
Ayrıca bilindiği üzere bugün ülkemizde o kadar dış menşekli çalışan varki “autant de travailleurs détachés légaux que d’illégaux”. Bunlar Avrupa kökenli olmalarının yanı sıra vergi muhafiyetinden yararlanarak, haksızlığa yolaçarak ve ucuz çalışarak yolsuzluk yapıyorlar.

 

 

l’UCF CIBTP Başkanı Jean-Luc Carretta, Kartların basımı için l’Imprimerie nationalea ihale etiklerini açıkladı. Jean-Luc Carretta, bu aşamaya gelinceye kadar, çok yol katettik. En önemlisi ve zor olan kısmı güvenlik kısmı oldu dedi.
l’Imprimerie nationale genel müdürü Didier Trutt, , şu anda günlük 20 000 kart üretiliyor yıl sonuna kadar bütün kartlar üretilmiş olacaktır.

Çalışma bakanlığı Kartları Şubat ayı itibari ile önce, Nouvelle-Aquitaine et l’Occitanie ; en son bu yaz ayında l’Ile-de-France olacatır diye açıkladılar.

 

AVANTAJ- İşci kazanacaktır. Fransalı İşveren kazanacaktır.
DEZAVANTAJ – Kötü niyetli işveren kayıpedecektir…

 

İNFO FLASHABER Paris 04-01-2017

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER