İNFO FLASH HABER

3 gazeteci hakkında ‘terör propagandası’ davası başladı

Şehit savcı Mehmet Selim Kiraz’ın rehin alınmasına ilişkin…

3 gazeteci hakkında ‘terör propagandası’ davası başladı
10 Aralık 2015 - 2:03 'de eklendi ve 663 kez görüntülendi.

Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar Yeniçağ Gazetesi Sorumlu Müdürü Yusuf Timuçin Mert, Dokuz Sütun Gazetesi Sorumlu Müdürü Azize Şenbülbül ile tarafların avukatı katıldı.

Duruşmada ifade veren tutuksuz sanık Timuçin Mert, gazetenin birinci sayfasında yer alan fotoğrafın kadrajlanarak yayınlandığı, fotoğrafın orijinalinde teröristlerin simaları ve örgütün flamasının da göründüğünü ifade ederek, ”Örgütün propagandasını yapmamak amacıyla fotoğraf kadrajlanarak gazetede yayınlanmıştır. Gazetemiz 13 yıldan bu yana milliyetçi muhafazakar yapısını sürdürmektedir. Bu hali ile aşırı sol örgütün propagandasını yapmış olmamız müşterek hayat tecrübelerine uygun değildir” dedi.

Bir diğer tutuksuz sanık Dokuz Sütun Gazetesi Sorumlu Müdürü Azize Şenbülbül de savunmasında, söz konusu haberin gazetede manşetten verilmediğini, gazetenin basıldığı saatte yayın yasağının mevcut olmadığını ve fotoğrafın ajanstan alındığını dile getirdi.

Müşteki Abdülkadir Uslu’nun avukatı Öznur Uslu da vekaletini sunmak için süre isterken, suçtan zarar gören müvekkilinin kamu davasına kabulünü talep etti.

Duruşmada söz alan Hürriyet Gazetesinin Sorumlu Müdürü İzzet Doğan’ın avukatı Eren Mustafa Şener de müştekinin katledilen cumhuriyet savcısı Mehmet Selim Kiraz ile herhangi bir akrabalığının bulunmadığını belirterek, ”Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın katledilmesi Türk milletini manevi olarak derinden yaralamıştır. Müştekinin katılma talebinin reddine karar verilsin” diye konuştu.

Mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

AA

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER