İNFO FLASH HABER

ABD: IŞİD Libya petrolüne yönelebilir

ABD yönetimi, terör örgütü IŞİD’in Suriye’de kontrolünde bulunan kuyulardan elde ettiği petrol miktarı…

ABD: IŞİD Libya petrolüne yönelebilir
16 Aralık 2015 - 15:14 'de eklendi ve 667 kez görüntülendi.

ABD yönetiminden bir yetkili, Washington’da gazetecilere verdiği brifingde, IŞİD’in Suriye’deki petrol ve gaz çıkarılan bölgelerin yüzde 80 kadar bir bölümünü kontrolü altında tuttuğunu, Irak’ta ise artık örgütün kontrolü altında çalışır durumda petrol sahası kalmadığını söyledi.

Adının açıklanmasını istemeyen yetkili, IŞİD’in petrol gelirini aylık 40 ile 50 milyon dolar arasında tahmin ettiklerini ancak bu rakamın artık düştüğünü kaydetti.

Yetkili, son aylarda IŞİD’in mali kaynaklarına yönelik artan hava saldırından sonra ve petrol fiyatlarındaki gerilemeyle örgütün gelirinin azaldığın, bunun şu anda ne kadar olduğunu birkaç hafta içinde belirleyebileceklerini bildirdi.

IŞİD’in Suriye dışındaki yerlerden petrol geliri elde etme arayışına girebileceğini ifade eden yetkili, şunları söyledi:

“Suriye’de yaptıklarımızın yanı sıra Libya, Sina Yarımadası gibi hassas bölgelerdeki her kuyuyu, her boru hattını, her taşıma güzergahını kimin kontrol ettiğini, buralarda neler olduğunu çok iyi izliyoruz.

PETROL FİYATININ DÜŞMESİ KATKI SAĞLIYOR

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER