İNFO FLASH HABER

AVRUPALI TÜRKLERİN DARBE GİRİŞİMİNE TEPKİSİ NE OLDU?

AVRUPALI TÜRKLERİN TÜRKİYE’DE GERÇEKLEŞEN DARBE GİRİŞİMİNE TEPKİSİ NE OLDU?             İşte 5 başlıkla Avrupalı Türklerin darbe girişimine gösterdikleri tepkiler ve çıktıları. 1- Dabeye hayır demokrasiye evet gösterileri. AVRUPA’LI TÜRKLER TOPYEKÜN DARBEYE HAYIR DEMOKRASİYE EVET DEDİ! Türkiye’da bir grup askerin darbe girişimine karşı Başta Almanya, Avusturya, Belçika, Fransa, İsviçre olmak üzere […]

AVRUPALI TÜRKLERİN DARBE GİRİŞİMİNE TEPKİSİ NE OLDU?
19 Temmuz 2016 - 1:56 'de eklendi ve 1925 kez görüntülendi.

AVRUPALI TÜRKLERİN TÜRKİYE’DE GERÇEKLEŞEN DARBE GİRİŞİMİNE TEPKİSİ NE OLDU?

darbe22

 

 

 

 

 

 

İşte 5 başlıkla Avrupalı Türklerin darbe girişimine gösterdikleri tepkiler ve çıktıları.

1- Dabeye hayır demokrasiye evet gösterileri.

AVRUPA’LI TÜRKLER TOPYEKÜN DARBEYE HAYIR DEMOKRASİYE EVET DEDİ!
Türkiye’da bir grup askerin darbe girişimine karşı Başta Almanya, Avusturya, Belçika, Fransa, İsviçre olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde binlerce Avrupa’da yaşayan vatandaşlarımız, sokaklara çıkarak topyekün hep bir ağızdan haykırdı: Türkiye’de darbe istemiyoruz.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısı üzerine, Avrupa’da yaşayan vatandaşlarımız, Ankara’da, İstanbul’da ve Türkiye’nin genelinde darbe girişimine tepki göstermek amacıyla sokaklara çıktı. Başkonsolosluk’lar ve Elçilikler önünde toplanan vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ile İstiklal Marşı okuyarak, “Dik dur eğilme, bu millet seninle”, “Recep Tayyip Erdoğan”, “Her şey vatan için” “Türkiye’de darbeye hayır”, “Ben Türkiye’yim” ve “Türkiye’ye özgürlük” yazılı pankartlar eşliğinde sloganları attılar.

2- Halk iradesi ile gelen yönetime evet diyrek sahip çıkılması.

Avrupalı Türkler, darbe girişimi’nin duyulması anında, Gözyaşları içinde olup, darbe girişimini kınamış ve lanetlemişlerdir. Öne çıkan, “sevsekde sevmesekde halkın oyları ile gelen yönetim meşrudur” cümlesi, Halkımızın bütün kesimleri tarafında kabül görmüş ve dile getirilmiştir.
Ayrıca bu cümle, Avrupa’da yaşayan vatandaşlarımızın, büyük bir birliktelik içinde güçlü bir tepki koymasının yolunu açmıştır.
Avrupa’da yaşayan vatandaşlarımızın, darbeyi topyekün kınaması ve darbenin başarıya ulaşmaması sonucu, farklı görüşü ve kesimi temsil eden, bütün Avrupa’da yaşayan vatandaşlarımız arasında büyük bir memnunuyet yaratarak, bir araya gelmelerini sağlamıştır.
Darbe girişimi, Demokrasi etrafında bir arada bulunan, Darbeye hayır diyen, halkın iradesiyle iktidara gelen hükümetine sahip çıkan ve haykıran güclü Avrupalı türklerin tepkisi ortaya cikmiştir.

 

3- Halkın üzerine bomba yağdıran kurşun sıkan rütbeli ve rütbesiz askerlerin hukkuk çerçevesinde yargılanarak, gereken cezaların misli ile verilmesi çağrısı.

Darbenin duyulması ve sonrasında gelişen olaylar, Avrupa’da yaşayan vatandaşlarımızı derinden yaralamıştır. Sosyal media üzerinden yapılan paylaşımlar doğrultusunda öne çıkan, en önemli sözcükler şunlar olmuştur. Lanet olsun, Şerefsizler, Hainler, Fetocular, Gebersinler, Asılmalılar, Alçaklar, Reis seninleyiz ve gereken cezaların hukkuk çerçevesinde misli ile cezalandırmaları, diyerek tepkilerini hep bir ağızdan ortaya koumuşlardır.
Avrupa’da yaşayan vatandaşlarımız, Türkiyede yaşanan vahim olaylar ve 161 şehit 1440 ın üzerinde yaralının olduğunun ortaya çıkması sonucu, buyük bir şok geçirmiştir. Yaşanan darbe girişimi esnasında uçaklar ve helikopterler tarafından acimasızca halkın üzerine atılan bombalar ve açılan ateş sonucu şehit olan, kahraman güvenlik güçleri mesupları ve siviler, Avrupa’da yaşayan vatandaşlarımızı gözyaşına boğmuştur.
Avrupalı Türkler, hukuk içinde kalarak sözkonusu darbe girişiminde bulunan, Feto terör örgütü elemanları ve uzantılarının ortaya çıkarılması ve darbeye öncülük eden yükesk rütbeli vatan hainlerinin ortaya çıkararak yargılanmasını arzu etmektedir.
Ayrıca, Başkomutan cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın silah bırakın çağrısına uymayarak bilinçli olarak halkın üzerine ateş açan rütbesiz askerlerinde yargılanarak gereken cezanın verilmesi istenmektedir.

 

4- Başkomutan cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın çağrısına uyarak silah bırakan emir erlerine (Mehmetciğe) şiddet uygulayanların hakkında cumhuriyet savcılıkları tarafından soruşturma açılması ve darbe girişiminde bulunan askerelere verilecek cezaların aynısının uygulanması temennisi.

 

Darbe girişimi anında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın çağrısı üzerine sokağa inen halkımız, büyük bir kahramanlık sergilemiştir. Türkiye’de vatandaşların darbeye dur demek, demokrasiye ve milli iradeye sahip çikmaak için hayatları pahasına sokaklara dökülmesi, Avrupa’da yaşayan vatandaşlarımızı gururlandirmiş ve darbeye karşı büyük bir bütünlük sinerjisi olutumuştur.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın çağrısı ve Türkiye’de vatandaşların sokağa dökülmesi, Avrupalı Türkleri galyana getirerek milli ruhu diriltmiştir.
Avrupa’da yaşayan vatandaşlarımız, Avrupa genelinde darbe girişimine tepki göstermek amacıyla, bulundukları ülkelerdeki Elçilikler ve Başkonsolosluk’lar önünde toplanarak ellerinde Türk bayrakları ile darbeye karşı büyük tepki koymuşlardır.

 

Şok eden olaylar:

Avrupalı Türkler, televizyonlarda, gazetelerde ve sonrasında sosyal medya üzerinden servis edilen, dehşet verici fotoraflar, görüntüler ve yazılar karşısında, dehşete düşerek büyük üzüntü yaşamıştır.
Söz konusu görseller , fotoraflar ve yazılar, bazı kendini bilmez vatandaşlarımızın, Başkomutan cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın silah bırakın çağrısına uyan emir erlerimize gösterdikleri tavırlar ve darp olmuştur.
Şok eden olayların en vahimi gözü dönmüş bir cani topluluğunun, bir askerin başını kesme hazırlığı ve tankın üzerine çıkmiş bir cani silahsız ve rütbesiz emir erine uyguladığı şiddet, sonrasında kahraman bir polisimiz tarafından korumaya alınan askerimiz olmuştur.
Bütün bu haberlerin televizyonlarda ve bazı gazetelerde (Yeni Akit) “Halk darbeci hainin kellesini aldı” başlığı altında yayımlaması , Avrupalı Türkleri derinden üzerek darbe girişiminde var olan birlikteliğin ayrışımına sebep olup ve kabul edilemez bir olay olarak değerlendirilmiştir.

asker basiasker basi1

 

 

 

 

 

 

 

Avrupalı Türkler, Başkomutan cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın silah bırakın çağrısına uyan ve silahını bırakmasına rağmen, kabuledilemez bir durum oluşturan, vatan haini darbeciler hakkında açılan ve açılacak olacak soruşturmaya, silahı bırakmış rütbeli rütbesiz askerlerimize şiddet uygulayan, bu vatandaş görüntüsü veren canileride yargılayarak misliyle cezalandırılmalarını arzulamaktadır.

 

5-Milli iradeye sahip çıkan, TBMM’inde bulunan bütün partilerin darbeye hayır deme memnuniyeti.

 

Avrupa’da yaşayan vatandaşlarımız, Darbe girişimi anında, milli iradeye saygı duyarak, Yüce Türk milletini temsil eden ve demokrasımızın, cumhuriyetimizin sembolu olan TBMM (Türkiye Büyük Millet Meclisi)nin darbe girişimi karşısında büyük bir birliktelik göstererek iç ve dış komuoyuna yansıttıkları görüntü, Avrupalı Türkler, onurladırmış ve gururladırmiştır.
Sergilenen bu birliktelik dünya da bir ilk olmanın yanı sıra Türk milletinin ve Türkiyenin imajını zedelenmeden, tazelenmiş ve bu tür darbe girişiminde bulunacak ülkelere örnek teşkil ederek tarihteki yerini almıştır.
Bu birlikteliğin oluşmasınını sağlayan bütün parti liderlerine ve vekillerine, gösterdikleri onurlu davranış için Avrupalı Türkler memnuniyetlerini belirtmişlerdir.
SONUÇ: Demokrası kazanmıştır.

 

 

PİMG AGENCE FRANCE info-flashaber Paris 18-07-2016

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER