İNFO FLASH HABER

Comment se prémunir contre le fléau international coronavirus / Çağın belası koronavirusten nasıl korunmalıyız

    Les coronavirus sont un groupe de virus qui causent des maladies chez les mammifères et les oiseaux . Chez l’homme, ce groupe de virus a causé plusieurs épidémies : SRAS (2002-2003) : 8 000 cas ont été recensés dans 30 pays et 774 personnes sont décédées, soit près de 10% de mortalité, MERS […]

Comment se prémunir contre le fléau international coronavirus / Çağın belası koronavirusten nasıl korunmalıyız
11 Mart 2020 - 16:50 'de eklendi ve 6531 kez görüntülendi.

 

 

Les coronavirus sont un groupe de virus qui causent des maladies chez les mammifères et les oiseaux .

Chez l’homme, ce groupe de virus a causé plusieurs épidémies :

SRAS (2002-2003) : 8 000 cas ont été recensés dans 30 pays et 774 personnes sont décédées, soit près de 10% de mortalité,

MERS (2012-2013) : 1 589 cas et 567 décès dans 26 pays ont été enregistrées, soit un taux de mortalité d’environ 30%, et donc récemment le

COVID-19 : pour le moment, 119 120 cas confirmés, dont 4 284 décès, soit 3 à 4% des cas diagnostiqués.

Les symptômes sont variables, ils peuvent aussi bien provoquer un simple rhume qu’une grave infection respiratoire de type pneumonie.

Symptômes bénins : fièvre, la fatigue ou une toux sèche. Certaines personnes peuvent également souffrir de courbatures, de maux de tête,

Symptômes dangereux : sensation d’oppression ou d’essoufflement. Ces symptômes évoquent une infection respiratoire aiguë ou des anomalies pulmonaires,

Symptômes mortels : dans les cas plus graves, l’infection peut provoquer une détresse respiratoire, une insuffisance rénale aiguë, voire une défaillance multiviscérale pouvant entraîner la mort.

 

Symptôme Pourcentage
Fièvre 87,9%
Toux sèche 67,7%
Fatigue 38,1%
Production d’expectorations 33,4%
Essoufflement 18,6%
Douleurs musculaires ou articulaires 14,8%
Gorge irritée 13,9%
Mal de crâne 13,6%
Frissons 11,4%
Nausées ou vomissements 5%
Congestion nasale 4,8%
La diarrhée 3,7%
Hémoptysie 0,9%
Congestion conjonctivale 0,8%

 

 

Le Covid-19 se propage entre humains par voie aérienne, mais surtout, à 80% par contact manuel ou par l’intermédiaire d’un objet contaminé.

Ainsi, le fait que le virus se propage de manière imperceptible d’une personne à l’autre, il agit efficacement sur le plan international.

Apparu initialement en république communiste de Chine, le virus agit actuellement principalement depuis l’Amérique du Nord et l’Europe, sous des formes qui ont pu évolué. Pour le moment, il y a 119 120 cas confirmés, pour 4 284 décès (1).

Les mesures de protection recommandées sont les suivantes :

  • Porter un masque chirurgical,
  • Se laver les mains régulièrement,
  • Utiliser un gel hydro-alcoolique antibactérien,
  • Éternuer dans votre coude,
  • Éviter de fréquenter des lieux où se trouvent des personnes fragiles (hôpitaux, maternités, structures d’hébergement pour personnes âgées),
  • Éviter toute sortie non indispensable (grands rassemblements, restaurants, cinéma).

Coronavirus

 

 

 

 

(1) https://www.worldometers.info/coronavirus/

 

YENİ KORONAVİRÜS SALGINI HAKKINDA DUYURU :

Değerli vatandaşlarımız,

-Yeni koronavirüs (Covid-19) salgınına ilişkin olarak Fransa’daki güncel durum hakkında https://www.gouvernement.fr/info-coronavirus sitesinden bilgi alınması, 7/24 Fransızca hizmet sunan 0 800 130 000 (“numéro vert”) çağrı merkezinin aranması mümkündür.

-Koronavirüs belirtileri taşınması halinde ise acil sağlık desteği almak için Fransa’da 15 numarasının telefonla aranması gerekmektedir. Sağlık Bakanlığı açıklamalarına göre en çok karşılaşılan belirtiler; ateş, öksürük ve nefes darlığıdır. Şiddetli olgularda zatürree, ağır solunum yetmezliği, böbrek yetmezliği ve ölüm gelişebilmektedir.

-Koronavirüs bu aşamada yoğun olarak Paris Başkonsolosluğumuz görev bölgesindeki Oise (60), Strazburg Başkonsolosluğumuz görev bölgesindeki Haut-Rhin (68) ve Lyon Başkonsolosluğumuz görev bölgesindeki Haute-Savoie (74) vilayetleri ile mücavir bölgelerde etkili olmaktadır.

-Başta salgından etkilenen vilayetler olmak üzere;

*Yerel makamlar tarafından açıklanan tüm önleyici tedbirlere titizlikle riayet edilmesi,

*Siyasi, kültürel, sportif, ibadet amaçlı vb. toplu faaliyetler (“rassemblements collectifs”) bağlamında, varsa, kısıtlamalara mutlaka uyulması,

*Valilikler, Belediyeler, sağlık kuruluşları ile Fransa İslam Konseyi’nin (CFCM) duyuruları ile ulusal ve yerel basın haberlerinin yakından takip edilmesi önemli ve önceliklidir.

-Ayrıca, zorunlu olmadıkça, salgından etkilenen vilayetlere seyahat edilmemesi tavsiye olunur.
-Başkonsolosluklarımız bu aşamada normal mesai saatlerinde ve düzeninde hizmet sunmayı sürdürmektedir. Bununla birlikte, randevulu işlemlerde mutlaka randevu alınmasına özen gösterilmesi, randevu gününe riayet edilmesi, işlemlerin hızlı ve etkin şekilde sonuçlandırılması için randevusuz başvurulardan kaçınılması rica edilmektedir.

-Salgının yoğun olduğu, kısıtlama tedbirlerinin bulunduğu bölgelerde ikamet eden vatandaşlarımızın, kendilerinin, aile üyelerinin, yakınlarının ve diğer vatandaşlarımızın kişisel ve toplumsal sağlığı bakımından tedbirli olmaları, mutlak bir ivedilik taşımayan işlemler için Başkonsolosluklarımıza başvurmamaları beklenmektedir.

-Aynı şekilde, acil olmayan, önümüzdeki dönemde yapılması mümkün, ertelenmesi sorun olmayacak başvurular için Başkonsolosluklarımıza gidilmemesi, tereddüt halinde Başkonsolosluklarımıza internet sitelerinde yer alan iletişim kanalları üzerinden ulaşılması önem taşımaktadır.

-Başkonsolosluklarımızda yapılan işlemlerde ihtiyaç ve zorunluluk bulunmuyorsa, başvuru sahiplerinin beraberlerinde, başta bebekler, küçük çocuklar, yaşlılar veya kronik rahatsızlığı bulunan hastalar olmak üzere, aile üyelerini getirmemeleri kuvvetle tavsiye edilmektedir. Bebeklerin, küçük çocukların, 60 yaş üstü vatandaşların, hamilelerin ve kronik rahatsızlığı bulunanların konsolosluk iş ve işlemlerinin mümkünse ertelenmesi faydalı olacaktır. Örneğin doğum kayıtlarının postayla yapılması mümkündür. Doğum kaydı yaptırmak için çocukların ebeveynleriyle gelmelerine gerek bulunmamaktadır.

-Aynı şekilde, salgından korunmak için gerekli önlemlerin alınması önem taşımaktadır. Akut solunum yolu enfeksiyonlarının genel bulaşma riskini azaltmak için önerilen temel ilkeler yeni koronavirüs (Covid-19) için de geçerlidir. Bunlar;
*El temizliğine mutlaka dikkat edilmelidir. Eller en az 20 saniye boyunca sabun ve suyla yıkanmalı, sabun ve suyun olmadığı durumlarda alkol bazlı el antiseptiği kullanılmalıdır. Antiseptik veya antibakteriyel içeren sabun kullanmaya gerek yoktur, normal sabun yeterlidir.

*Eller yıkanmadan ağız, burun ve gözlerle temas edilmemelidir.

*Hasta insanlarla temastan kaçınmalıdır (mümkün ise en az 1 metre uzakta bulunulmalı).

*Özellikle hasta insanlarla veya çevreleriyle doğrudan temas ettikten sonra eller sık sık yıkanmalıdır.

*Sağlık Bakanlığı açıklamalarına göre, bugün için sağlıklı kişilerin maske kullanmasına gerek yoktur. Herhangi bir viral solunum yolu enfeksiyonu geçirmekte olan kişinin öksürme veya hapşırma sırasında burun ve ağzını tek kullanımlık kağıt mendille örtmesi, kağıt mendilin bulunmadığı durumlarda ise dirsek içini kullanması, mümkünse kalabalık yerlere girmemesi, eğer girmek zorunda kalınıyorsa ağız ve burnunu kapatması, mümkünse tıbbi maske kullanması önerilmektedir.
Tüm vatandaşlarımıza saygıyla ve önemle duyurulur.

https://www.facebook.com/TurquieParis/posts/3148978331802893?__tn__=K-R

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER