İNFO FLASH HABER

ÇORUMLU USTALARDAN VİP MODİFİYE ARAÇLAR

Almanya, Fransa ve İsviçre gibi ülkelerde yaşayan bazı gurbetçi vatandaşların araçları, Çorum’daki firmalarda teknolojik gelişmeler ışığında modifiye ediliyor. Küçük Sanayi Sitesi’nde hizmet veren oto tasarım şirketleri, Çorum‘da dünyanın farklı ülkelerinden gelen araçları modern teknolojiyi kullanarak modifiye ediyor. Bursa, İstanbul gibi kentlere rakip olan Çorum, özellikle gurbetçiler tarafından tercih ediliyor. Küçük Sanayi Sitesi’ndeki bir firmanın satış ve pazarlama müdürü Hüseyin Çalışkan,  yaptığı açıklamada, hizmet paketi […]

ÇORUMLU USTALARDAN VİP MODİFİYE ARAÇLAR
09 Ocak 2016 - 0:40 'de eklendi ve 5403 kez görüntülendi.

Almanya, Fransa ve İsviçre gibi ülkelerde yaşayan bazı gurbetçi vatandaşların araçları, Çorum’daki firmalarda teknolojik gelişmeler ışığında modifiye ediliyor.

Çorum Vip Zorlu Oto Dizayn

Çorum Vip Zorlu Oto Dizayn

Küçük Sanayi Sitesi’nde hizmet veren oto tasarım şirketleri, Çorum‘da dünyanın farklı ülkelerinden gelen araçları modern teknolojiyi kullanarak modifiye ediyor. Bursa, İstanbul gibi kentlere rakip olan Çorum, özellikle gurbetçiler tarafından tercih ediliyor.

Küçük Sanayi Sitesi’ndeki bir firmanın satış ve pazarlama müdürü Hüseyin Çalışkan,  yaptığı açıklamada, hizmet paketi kapsamında marka ve modeli belirlenen araçları müşterileri adına satın alıp, istenilen teknolojiyle donatabildikleri gibi müşterilerinin gönderdiği araçları da belirlenen kriterlere uygun olarak modifiye ettiklerini söyledi.

Başta Almanya, Fransa ve İsviçre gibi ülkeler olmak üzere birçok ülkeye hizmet verdiklerini belirten Çalışkan, “İş adamları, kamu ve elçilik görevlilerinin yanı sıra sanatçılar ve uzun seyahatlerini keyfe dönüştürmek isteyenlerin araçlarını yeniden dizayn ediyoruz. Yaptığımız tasarımlarda elektronik donanımlar, mutfak, tuvalet, banyo gibi özel bölümlü minibüs ve otobüsler büyük ilgi görüyor” dedi.

Özellikle gurbetçi vatandaşların son birkaç yıldır oto modifiyeye ilgi gösterdiğine dikkati çeken Çalışkan, firma olarak geçen yıl yaptıkları modifiye işlerinin yüzde 70’ine yakınını başta Almanya olmak üzere gurbetçi vatandaşlara yaptıklarını kaydetti.

– İsteğe göre fiyat da artıyor

Modern ve elektronik donanımlı bir aracın modifiyesinin 45 ila 90 gün arasında tamamlandığını anlatan Çalışkan, şöyle devam etti:

“Araçlarımızda üst düzey elektronik sistemleri uyguluyoruz. Android işletim sisteme sahip telefonlarla kontrol edilebilir araçlar dizayn ediyoruz. LCD adı verilen ekranlar ile görüntü akışını üst kalitede yansıtıyoruz. Deri kaplama koltuk sistemini elektronik panel sayesinde katlanabilir hale getirebiliyoruz. Araç sahiplerimizin isteğine göre bir nevi yürüyen ofis, yürüyen ev gibi akla gelebilecek her şeyi araçlara yapıyoruz.”

Modifiye fiyatının, istenilen özelliklere göre arttığını belirten Çalışkan, fiyatın 20 binden 80 bin avroya kadar çıktığına dikkati çekti.

– “İsteklerimizin üzerinde modifiye yapıldı, gözlerimize inanamıyoruz”

Yaklaşık 50 yıldır Almanya’da yaşayan Ayhan Ülker, turizm işinde kullanmak üzere kendisine ait panelvanı Çorum’daki oto dizayn firmasında modifiye ettirdiğini anlattı.

Almanya’da 35 yıldır otobüs şoförlüğü yaptığını, daha sonra turizm sektöründe kendi işini kurduğunu ifade eden Ülker, şunları söyledi:

“Müşterilerimizin küçük araçlara talep göstermesi üzerine araçlarımızı modifiye ettirmek için arayışa girdik. İlk etapta İstanbul ve Bursa gibi büyük şehirlerde araştırma yaptık ancak Çorum’da da bu işin ileri düzeyde yapıldığını öğrenince buraya geldik. İyi ki de gelmişiz. İsteklerimizin üzerinde modifiye yapıldı, gözlerimize inanamıyoruz. Aracımızın dizaynı harika olmuş. Yapılan işi gördükten sonra diğer araçlarımızı da Çorum’da yaptırmaya karar verdik. Bu yıl iki aracımızı daha getireceğiz.”

Muhammed KAYGIN

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER