İNFO FLASH HABER

Davutoğlu, DEİK Genel kurulu’nda konuştu

Başbakan Davutoğlu, DEİK Olağan Genel Kurulunda konuştu. Davutoğlu, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş’ın…

Davutoğlu, DEİK Genel kurulu’nda konuştu
19 Aralık 2015 - 16:49 'de eklendi ve 861 kez görüntülendi.

Başbakan Davutoğlu, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nun (DEİK) Genel Kurulu’nda konuştu. Gündeminde Güneydoğu’da devam eden operasyonlar ve Rusya ve İrak’la yaşanan kriz vardı. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın dün Diyarbakır’daki açıklamalarına sert çıkan Davutoğlu, ‘Cizre’de, Silopi’de, Dargeçit’te hendekler kazmanın, barikatlar kurmanın, kanaslarla belli binalarda yığınak yapmanın siyasetle ne alakası olabilir. Bunların tek hedefi var 1 Kasım sonrası oluşan iyimser ufku yok etmektir. 23 Temmuz’da huzur operasyonunu başlattığımızda Türkiye’nin dağları, ovaları, şehirlerin sokakları teröristlerden temizlenene kadar operasyonlara devam edeceksiniz dedik.Mücadeleyi büyüteceğiz diyorlar neyin mücadelesi? Eğer kast edilen Türkiye’yi bölmekse buna asla izin vermeyeceğiz. Bu siyasetin adı kan siyasetidir. Kaos siyasetidir.’ şeklinde konuştu.

CHP milletvekili Eren Erdem’in ‘Türkiye IŞİD’e sarin gazı verdi’ iddiasını da topa tutan Başbakan Davutoğlu, CHP lideri Kılıçdaroğlu’na çağrı yapıp ‘Yazıklar olsun diyorum’ dedi.

İşte Davutoğlu’nun açıklamalarının satır başları:

1 Kasım seçimleriyle gurur duyuyorum. Dün Facebook’tan da 1 haftada yaptıklarımızı anlattım. İlk bir dakikada 17 bin kişi takip etti. Akşama kadar o video 1 milyon izlendi. Biz hesabı sadece allah’a ve millete veririz. Başka kimseye hesap vermeyiz.

Ben zihniyet değişimini vurgulamak istiyorum. Eski Türkiye kabuğuna çekilmiş bir haldeyken yeni Türkiye dünyaya açılan bir ülke perspektifine vizyonuna geldi.

Başarılar arttıkça, özgüvenimiz arttıkça değişimi daha hızlı gerçekleştiriyoruz. Sizden istihdam, yatırım bekliyoruz ama sizden aynı zamanda demokrosiyi ve hukuku korumak ve katılımcı demokrasiyi hayata geçirme görevi de düşüyor.

Kalkınma da büyüme de refah da öncelikle bu değerlerin korunmasıyla başlıyor. Siyasi istikrarın seremesi de en çok ekonomide görüldü.

Dış ticaret hacmimiz 400 milyar dolara ulaştı. 36 milyar dolar olan ihracatımız 2014 yılında 158 milyar dolara kadar çıktı.

Hem ihracat ürünlerimiz hem de ihracat pazarlarımız çeşitlendi. Cari açığı daha da azaltmak için katma değeri arttıracak, dış enerjiye bağımlılığı azaltacak reformları yapmaya kararlıyız.

İkinci atılım dönemini başlatacağız. 14 yıldan sonra ikinci bir adım olacak. Zihniyet ve politika değişimini iyi anlamamız gerekiyor.

Kamu maliyesinde disiplini sağlamasak, ihracattaki bu artışı sağlayabilir miydik?

ÇİPRAS’LA ANLAŞTIK; İZMİR-ATİNA SEFERLERİ BAŞLIYOR

Gurur duyarak ifade etmek istiyorum: Cumhubaşkanımızın Başbakanlığı döneminde dünyayı dolaştık. Dış temsilcilik sayısı 228’e yükseldi. THY 108 ülkede 261 şehre uçuş yapıyor. Yunanistan ldieri Çipras’la yaptığımız görüşmede  THY’nin Atina-İzmir seferlerini başlatacağız ve ilk gelen isim sayın Çipras olacak.

İki seçime rağmen büyük bir dirayetle ekonomideki büyümeyi sürdürdük. 3. çeyrekteki yüzde 4’lük büyüme siyasi belirsizliğe rağmen büyük bir sorumlulukla ülkeyi yönetmemizin neticesidir. 7 Haziran’dan sonra biz de elimizi taşın altına koymasaydık, bakan vermeseydik acaba 3. çeyrekte yüzde 4 büyüme sağlanır mıydı? Biz en cesur kararları aldık. Terör operasyonlarını başlattık. Yüzde 49.5’uğa bu kadar kısa sürede çıktıysak bu millet samimiyetimize inandı.

Önümüzde 4 yıl var. Bütün muhalefet partilerine sesleniyorum. Ülkemize zaman kaybettirecek anlayıştan vazgeçelim.

İŞ ADAMLARINI ASGARİ ÜCRET ARTIŞI NEDENİYLE DESTEKLEYECEĞİZ

Asgari ücret artışı nedeniyle iş dünyasının altına gireceği yükü biz de paylaşacağız.

Rusya bize bir takım yaptırımlar uyguluyor. Biz de kendi tedbirlerimizi alıyoruz ve her türlü duruma hazırız. Enerji ve turizm alanlarında gerekli tedbirler alındı.  Bundan sonra etkilenen sektörlerimizin yanında olmaya devam ediyoruz.

Rusya’nın Kırım işgalini tanımadık, tanımayacağız! İnsanların Sibirya’ya sürüldüğü o günleri hiç unutmadık. Kırım Tatarları’nın istikrarı için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.

Iraklı dostlarımıza sesleniyorum: Herkes Irak’ı terk etse de biz Irak’ın toprak bütünlüğünün korunması için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.

BM’NİN SURİYE KARARI

Suriye’deki krizin çözümü meşruiyetini kaybetmiş Esad rejiminin bölgeye barış getirmesi mümkün değildir. Eğer bir gün ülkemizdeki 2 milyon Suriyeli mülteci artık ülkemize dönmek istiyoruz derse barış gelir. Esad Şam’da zulmünü sürdürürken tek bir Suriyeli geri dönmez. BM’nin Suriye kararı olmakla beraber gerçekçi bir perspektif olarak görünmemektedir.

CHP’Lİ VEKİLE TEPKİ

Necip Fazıl, CHP için ‘Bizdeki muhalefet, iktidarı düşürmek için devleti düşürmeye razıdır’ demişti. Ne gariptir ki bugün de benzer durum var.

Eğer Türkiye komşu ülkesiyle karşı karşıya kalırsa ben o ülkenin yanında yer alırım demek bir milletvekiline yakışır mı? Tek bir şey söyleyebiliyorum: Yazıklar olsun!

Türkiye’nin IŞİD’e sarin gazı sattığı iddiası alçakça bir iddiadır. Türkiye hükümetleri hiç bir zaman kitle imha silahları üretmedi. Hiç bir terör örgütüne de vermedi. Maalesef bu iddiaları ortaya atan kişi ana muhalefet partisinin bir milletvekili. Üstelik Kılıçdaroğlu bu sözleri sıvazladı.

HDP’YE ÇOK SERT TEPKİ

Bölgede barikatlar kuran, cami yakan terör örgütünün sözcülüğünü yapıyor HDP. Terör örgütünün insanlık dışı eylemlerini savunarak hükümetimize ve güvenlik güçlerimize saldırıyor. Her gün küstah ve sorumsuz bir dille terör örgütünü aklamaya çalışıyor. Cizre’de, Silopi’de, Dargeçit’te hendekler kazmanın, barikatlar kurmanın, kanaslarla belli binalarda yığınak yapmanın siyasetle ne alakası olabilir. Bunların tek hedefi var 1 Kasım sonrası oluşan iyimser ufku yok etmektir. 23 Temmuz’da huzur operasyonunu başlattığımızda Türkiye’nin dağları, ovaları, şehirlerin sokakları teröristlerden temizlenene kadar operasyonlara devam edeceksiniz dedik.

Mücadeleyi büyüteceğiz diyorlar neyin mücadelesi? Eğer kast edilen Türkiye’yi bölmekse buna asla izin vermeyeceğiz. Bu siyasetin adı kan siyasetidir. Kaos siyasetidir.

Bölgedeki esnafımızı, öğrencimizi öğretmenimizi asla sahipsiz bırakmayacağız. Barikat kuran, mayın döşeyenler mutlaka kaybedecektir. Esnafın üzerindeki baskı kalkana kadar, hastaneler emniyetle hizmet sunana kadar mücadelemiz sürecektir. Bu ülkenin vatandaşları asırlardır kardeşçe yaşıyor, Allah’ın izniyle kardeşçe yaşamaya devam edeceğiz. Bu ülkenin Başbakanı olarak sizde ricam siz de adalet için bu ülkenin evlatları için sesinizi yükseltin. Cire’de, Silopi’de dükkanı kapalı esnafımızla dayanışma içinde olun. Doğu ve Güneydoğu’daki yatırımlarınızı bırakın durdurmayı daha da arttırın.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER