İNFO FLASH HABER

Demirtaş’tan Kandil’e kardeş ziyareti

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş Kandil’e çıktı. Ağabeyi Nurettin Demirtaş ve diğer PKK’lı yöneticilerle gizli toplantılar yaptı.

Demirtaş’tan Kandil’e kardeş ziyareti
11 Aralık 2015 - 16:31 'de eklendi ve 962 kez görüntülendi.

Ağabeyi Kandil’de olan Demirtaş, şimdi de ABD-Kandil hattında tura çıktı. Buna göre Demirtaş, 1 Aralık’ta Washington’a gitti. ABD Başkanı Barack Obama’nın Ortadoğu Danışmanı Robert Malley, ABD Dışişleri Bakanı Yardımcısı Tony Blinken ve kongre üyelerinden Adam Smith ile Beyaz Saray’da bir araya geldi.

Tam 6 gün boyunca ABD’de kalan HDP Eşbaşkanı bazı düşünce kuruluşlarının toplantılarına da katıldı. Demirtaş ardından 7 Aralık’ta İstanbul’a geldi. Önce Ankara’ya sonra Diyarbakır’a geçti.

İşte HDP Eşbaşkanı’nın sır dolu yolculuğu burada başladı.

HABUR SINIR KAPISI’NDAN…

Takvim gazetesinin edindiği bilgilere göre Demirtaş, 8 Aralık’ta karayoluyla Habur Sınır Kapısı’ndan geçip Erbil’e gitti. Daha sonra Erbil ile Duhok arasında bulunan Akra kasabasına geçti. Buradan terör yuvası Kandil’e çıktı. Demirtaş, “Şiyar” kod adlı ağabeyi Nurettin Demirtaş’ın da silahlı eğitim verdiği Kandil’de 12 saat kaldı. Türk jetleri bölgeyi bombalayınca Demirtaş kaçtı.

Önceki gün ise Süleymaniye’de Celal Talabani’nin yardımcısı Mala Bahtiyar’la görüştü. Demirtaş, Talabani’yi de ziyaret edecekti. Ancak yerel kaynaklar, “Mesut Barzani, MİT’i ziyaret edince Demirtaş temaslarını yarıda kesti” iddiasında bulundu. Demirtaş’ın bu trafiği ise akıllarda soru işareti bıraktı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER