İNFO FLASH HABER

Fransalı Türkler ortak hareket etmek için ilk adımı attı.

2017 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Fransalı Türklerin ortak hareket etmesi için ilk adım attıldı.. 2015 yılında gerçekleşen İl Genel Meclisi şeçimlerinde Val de Marne İl Genel Meclisi üyeliğine seçilen Türk asıllı Fransız siyasetci Metin Yavuz tarafından Destek Komitesi kuruldu. Destek Komitesi’nin tanıtımını yapan Yavuz, komitede yer alan isimler ve komitenin yüreteceği faaliyetler hakkında bilgi verdi. Metin Yavuz […]

Fransalı Türkler ortak hareket etmek için ilk adımı attı.
08 Mart 2016 - 22:01 'de eklendi ve 3994 kez görüntülendi.

2017 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Fransalı Türklerin ortak hareket etmesi için ilk adım attıldı..
2015 yılında gerçekleşen İl Genel Meclisi şeçimlerinde Val de Marne İl Genel Meclisi üyeliğine seçilen Türk asıllı Fransız siyasetci Metin Yavuz tarafından Destek Komitesi kuruldu.
Destek Komitesi’nin tanıtımını yapan Yavuz, komitede yer alan isimler ve komitenin yüreteceği faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Alain Juppe’ye Destek Komitesi,1
Metin Yavuz yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Alain Juppe’yi destekleyeceğini açıkladı.
Kendisine destek vermeleri için Türk Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ile Paris te bir araya gelen Yavuz,komitede yer alacak isimleri açıkladı. Eda Axelle, Emine Çetin, Selçuk Demir, Osman Sezer Salih Sert ve Oben Ayyıldız
Komitenin tanıtım toplantısına, PKS direktörü Ali İnan, STK Temsilcileri İlyas Gürel, Raif Keskin, Murtaza Karagür, Pembe Hekimoğlu, Neriman Bostancı, Blent Cumur, İbrahim Kotan, Aslı Ünlü, Gülşah Esdevlet, Osman Bedri, İzzet Albayrak, Aysun Otgünlü ve UATEM-PİMG MEDİA başkanı Kadim Özdemir katıldılar.

Alain Juppe’ye Destek Komitesi,3

 

 

2017 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Alain Juppe’ye Destek Komitesi, Cumhurbaşkanlığı adaylarının belli olacağı ön seçimler için Fransalı Türkleri sandığa çağıracak.
“Amacımız, Alain Jupe’nin Cumhurbaşkanlığı yarışına girmesini sağlamak.”

Siyasi çevrelerde sürekli Türk toplumunun kapalı bir kutu olduğu yönünde söylemlerin olduğunu fakat bu eleştirilere katılmadığını belirten Yavuz, “Türk toplumu artık kapalı bir kutu değil. Artık 200 binden fazla Fransız vatandaşı seçmenimiz var.  Fransalı Türkler seçimlerde daha etkin olacak ve kapalı bir toplum olmadığını bütün siyasilere gösterecektir.” ifadelerini kullandı.

Fransız vatandaşı olan Türkler, ön seçimlerde oy kullanabilir.

Cumhurbaşkanlığı aday adaylığı seçimlerine değinen Yavuz, Cumhurbaşkanı adaylarının belirlendiği süreçte Fransız vatandaşı olan bütün Türklerin ön seçimlere katılabileceğine dikkat çekti.
Bu konunun Fransalı Türkler tarafından bilinmediğini dile getiren Yavuz,

“Komite aracılığı ile bütün Fransız vatandaşı olan Türklerin oy kullanma hakkının olduğunu anlatmaya çalışacağız. Bu sürecin Türk toplumu için açık olduğunu seçmen kaydı gerektirmediğini ve herhangi bir siyasi partiye üye olmayanların da 2 euro’luk bir katılım bedelini ödeyerek oyunu kullanabileceğini anlatacağız.” dedi.

Alain Juppe’ye Destek Komitesi,2

 

 

Herhangi bir siyasi partinin üyesi olan Türklerin ise ödeme yapmasına gerek olmadığını belirten Yavuz, “Komite olarak Cumhurbaşkanlığı yarışına katılacak aday adaylarının belirleneceği ön seçimlere daha çok Fransalı Türkün katılımını sağlamayı amaçlıyoruz.
Bizler, Alain Juppe’nin siyasi yol haritasını Fransalı Türk toplumuna aktarmakla görevliyiz.
Bu çerçevede çalışmalarımızı bütün Fransa genelinde sürdüreceğiz.” dedi.

İnternet sitemiz ve sosyal medya üzerinden etkin bir kampanya yürüteceklerini söyleyen Yavuz destek çağrısında bulundu.

PİMG AGENCE FRANCE Paris

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER