İNFO FLASH HABER

Kılıçdaroğlu’ndan Davutoğlu’na flaş çağrı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dokunulmazlık tartışmaları hakkında konuştu. Kılıçdaroğlu…

Kılıçdaroğlu’ndan Davutoğlu’na flaş çağrı!
08 Mart 2016 - 14:18 'de eklendi ve 904 kez görüntülendi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Çorum Uğurludağ Köy Dernekleri Platformu temsilcileriyle CHP Genel Merkezi’nde buluştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dokunulmazlıkların kaldırılması tartışmalarıyla ilgili, “Davutoğlu’na çağrıda bulunuyorum. Ben dahil bütün dokunulmazlık dosyalarını Meclis’e getirin. Milletvekillerinin dokunulmazlıklarını kaldıralım, hepimiz gidelim bağımsız yargının önünde hesap verelim ve milletin önüne öyle çıkalım” dedi.

“BEN DAHİL DOSYALARI GETİRİN”

Kılıçdaroğlu, “Dokunulmazlıklar konusunda ne yapacağız? Bakın, bizim öteden beri ilkeli bir tavrımız var. Kürsü dokunulmazlığı hariç hiçbir dokunulmazlığı kabul etmiyoruz. Meclis, şu şöyle yaptı, bu böyle yaptı. Mecliste hırsızlık olmamalı, arsızlık olmamalı, ihale takipçiliği olmamalı, kul hakkı yenmemeli. Bunların tamamını getirin… Benim de dosyam var, bakın benim de dokunulmazlık dosyam var.

Buradan açık ve net Sayın Davutoğlu’na bir çağrı yapıyorum: Ben dâhil, bütün dokunulmazlık dosyalarını getirin meclise. Milletvekillerinin dokunulmazlıklarını kaldıralım. Hepimiz gidelim bağımsız yargının önünde hesabını verelim ve milletin önüne öyle çıkalım. Neden kürsü dokunulmazlığı diyorum? Şunun için diyorum. Biz düşünceye saygılıyız. İnsan kürsüye çıkıp düşüncelerini özgürce dile getirmeli. Bütün dünyanın demokrasilerinde, daha doğrusu bütün demokrasilerde düşünce özgürlüğü vardır. Milletvekili meclisin kürsüsüne çıkar, mademki oy almış arkasında bir kitle var. Çıksın düşüncelerini söylesin, tahammül etmezsek bile yani dinleyeceğiz o kadar. Katılmayabiliriz ama bunu yapmak zorundayız” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER