İNFO FLASH HABER

Önemli uyarı! 12 Ocak’tan sonra kullanmayın

Yazılım devi Microsoft, 12 Ocak tarihi itibariyle Internet Explorer 11’den önceki sürümlerin desteklenmeyeceğini duyurdu

Önemli uyarı! 12 Ocak’tan sonra kullanmayın
11 Aralık 2015 - 16:29 'de eklendi ve 989 kez görüntülendi.

Bu tarihten itibaren artık güvenlik yamaları almayacak olan Internet Explorer’ın eski sürümlerini terk etmeme durumunda güvenlik riskiyle karşı karşıya kalmanız söz konusu.

Microsoft, Internet Explorer’ın eski sürümlerini kullananlar için bir uyarı daha yayınladı ve IE11 dışındaki sürümlerin önümüzdeki senenin başından itibaren güvenlik onarımları almayacağını söyledi.

Bir başka deyişle Internet Explorer’ın en son sürümünden önceki sürümleri 12 Ocak 2016’dan sonra kullanmaya devam ederseniz, tarayıcınız yeni ortaya çıkacak açıklara karşı onarılmayacak. Güvenlik yamalarına ek olarak Microsoft, eski IE sürümlerine ücretsiz ve ücretli destek sunmayı da kesecek.

ZDNet tarafından keşfedilen Microsoft hatırlatması, IE11 ve yeni Edge’in önceki sürümlerden daha iyi güvenlik ve performans sunduğunu da söylüyor.

Microsoft, bu konudaki ilk uyarısını Eylül’de yapmış, eski web tarayıcılarının web’i güvenli tutmayı zorlaştırdığını belirtmişti. Firma geçen ay ise kurumsal müşterilerine yönelik bir hatırlatma yapmıştı.

Microsoft’a göre eski web uygulamalarıyla çalışan kurumların endişe etmesine gerek yok çünkü Internet Explorer 11’in Enterprise Mode’u geriye yönelik uyumluluk sunuyor ve Microsoft tarafından tam olarak destekleniyor.

Kaynak : Hürriyet

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER