İNFO FLASH HABER

Paris Büyükelçisi, İsmail Hakkı Musa “Güven Mektubu”nu Hollande’a sundu

Türkiye’nin Paris Büyükelçiliği’ne atanan Dr. İsmail Hakkı Musa Elysee Sarayı’nda (Palais de l’Élysée) Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile bir araya geldi. Büyükelçi Musa, Türkiye’nin “Güven Mektubu”nu Hollande’a takdim etti. Kabul için gerçekleştirilen resmi törene Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault da eşlik etti. Büyükelçi İsmail Hakkı Musa, Güven Mektubu’nu sundu Büyükelçilik resmi sosyal medya hesabından yayınladığı […]

Paris Büyükelçisi, İsmail Hakkı Musa “Güven Mektubu”nu  Hollande’a sundu
28 Şubat 2017 - 20:46 'de eklendi ve 2437 kez görüntülendi.

Türkiye’nin Paris Büyükelçiliği’ne atanan Dr. İsmail Hakkı Musa Elysee Sarayı’nda (Palais de l’Élysée) Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile bir araya geldi.

Büyükelçi Musa, Türkiye’nin “Güven Mektubu”nu Hollande’a takdim etti. Kabul için gerçekleştirilen resmi törene Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault da eşlik etti.

Büyükelçi İsmail Hakkı Musa, Güven Mektubu’nu sundu

Büyükelçilik resmi sosyal medya hesabından yayınladığı fotoğraf ve mesaj ile Elysee Sarayı’ndaki kabulü duyurdu. Büyükelçiliğin mesajında:  “Büyükelçimiz Dr. İsmail Hakkı Musa, Güven Mektubu’nu 23 Şubat 2017 tarihinde Cumhurbaşkanı François Hollande’a sunmuştur” ifadelerine yer verildi.

“Güven Mektubu” nedir?

Görevli bulundukları ülkede, vatandaşı oldukları ülkenin devlet başkanıtemsil eden Büyükelçiler, temsil ettikleri ülke devlet bașkanının imzasını tașıyan bir “Güven Mektubu”nu (İtimatname ) atandıkları ülke devlet başkanına özel bir törenle arz eder.  Bu törenden sonra resmen göreve başlamış kabul olunurlar.

FRANSA24

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER