İNFO FLASH HABER

Pimg Radyo için, Paris’in Gönül elçileri dayanışma etkinliği düzenledi,

3 Aralık 2016 Cumartesi ‘Paris’in gönül elçileri Goussainville’de Paris’in Tek Radyosu Pimg’i Yaşatalım etkinliğinde bir araya geldi. Dayanışma gecesi, Dünya kadınları Hanımeli Dernek Başkanı Pembe Hekimoğlu, Paris Prodüksiyon yöneticisi Ali Sarıca, Aulnay Sous Bois Villepinte, Sevran bölgeleri Franko Türk kültür Derneğı Başkanı Ayşe Barış, Paris Kültür Sanat başkanı Ali İnan, Beauvais Anadolu Kültür Derneği Başkanı […]

Pimg Radyo için, Paris’in Gönül elçileri dayanışma etkinliği düzenledi,
06 Aralık 2016 - 18:42 'de eklendi ve 3319 kez görüntülendi.

3 Aralık 2016 Cumartesi ‘Paris’in gönül elçileri Goussainville’de Paris’in Tek Radyosu Pimg’i Yaşatalım etkinliğinde bir araya geldi.

Dayanışma gecesi, Dünya kadınları Hanımeli Dernek Başkanı Pembe Hekimoğlu, Paris Prodüksiyon yöneticisi Ali Sarıca, Aulnay Sous Bois Villepinte, Sevran bölgeleri Franko Türk kültür Derneğı Başkanı Ayşe Barış, Paris Kültür Sanat başkanı Ali İnan, Beauvais Anadolu Kültür Derneği Başkanı Aysun Otgunlu ve Megby publicité’in (Reklam) yönetim kurulu başkanı Şirin Çetinkaya’nın inisyatifleri ile Paris’in yakın banyösü Goussainville’de düzenlendi. Ayrıca etkiliğe, Paris’in sevilen mahali sanatciları, Ozan Ali Aslan, Ercan ve Cihan Çiçek ve grup Ege renk kattılar.

Etkinlik, salona kurulan Pimg radio mobil stüdyosu aracılığı ile canlı olarak yayımlandı.

gonul-elcileri-paris-pimg-radio

Gecenin açılış konuşmasını yapan Megby publicité’in başkanı Şirin Çetinkaya, salonda bulunan gönül insanlarına katılımlarından dolayı teşekkür ederek radyo’nun önemini vurgulayarak bu radyo Türkiye toplumunun radyosudur dedi.

 

Düzenlenen etkiliğe başta, Paris Başkonsolosu Emre Kadıoğlu, eşi Deniz Kadıoğlu, Val de Marne İl Genel Meclis üyesi Metin Yavuz ve çok sayıda konuk destek verdi.

kadim-ozdemir-1

Gecede ilk konuşmayı, Pimg Radyo yöneticisi Kadim Özdemir yaptı’

Özdemir, Değerli devlet büyüğüm, gönül dostlarım vatandaşlarım ve meslektaşlarım, öncelikle hepinizi saygı ile selamlıyorum söyleyerek konuşmasına devam etti.

 

Bu gün 3 aralık dünya engeliler günü bu vesileyle bütün engelilerin daha iyi şartlarda yaşatılması temennisiyle engeli günlerini saygıyla kutluyorum dedi.
Kadim Özdemir, konuşmasına şöyle devam etti. Değerli konuklar Avrupa’da İşgücü ihtiyacını karşılamak amacıyla, Türkiye Avrupa’nın bir çok ülkesiyle 1961 ile 1967 yılları arasında işgücü anlaşmaları imzalamıştır.

 

1970’lerin başında Türk kökenli göçmenlerin Batı Avrupa ülkelerindeki mevcudiyetleri geçici olmaktan çıkarak daimi bir hal almaya başlaması netıcesınde, Sorunlarıda değişmiş ve derinleşmiştir .
Yıllarca kaderine terk edilmiş toplum olarak, her türlü baskıya rağmen, çok çalışarak başarılı olan Türk toplumu beraberinde, iki kültür sorununu doğururmuştur. Yurtdışındaki Türk toplumu, gerek kendilerini kamuoyunda temsil edebilmeleri gerek hükümetlerle doğrudan temas kurabilmeleri için Sivil Toplum Kuruluşları (STK) oluşturmaları, büyük bir kazanç olarak günümüzde önem arz etmektedir. Bu vesileyle Türk toplumu kendine has bir öz güven edinerek, bulundukları ülkelerde kendi değerlerini koruyabilmiştir.
Türk kökenli göçmenlerin yaşadıkları toplumun kültürel çeşitliliğini ve zenginliğini artırdığı kabul edilmekle birlikte, bazı ülkelerde küreselleşme karşısında ülkelerinin etkinliğini ve gücünü koruma hedefi ve ekonomik kriz, yabancılara yönelik tutum ve politikalarda belirleyici olmaktadır. Bütün bu olumsuzluklar çerçevesinde türk toplumunu en iyi bir şekilde kordine ederek yönlendirmek ve bilinçlenmesini sağlamasının en güçlü yolu bir yerel medyanısının olmasından geçer. Burada yerel radyolar ve yerel basın devreye girer.
Bu çerçevede, Türk toplumunun Türkçeyi anadilini unutmamalarına imkân tanınması konusu’da, aktif katılım açısından eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması, Türk çocuklarına anadil, kültür ve tarih eğitimi verilmesi büyük önem taşımaktadır. Avrupa’daki Türk toplumunun, öncelikle kendi dilinde bir sesin yaşamış olduğu ülkede bulunması ve o sesi duyabilmesi yalnız olmadığını hissettirmesi anlamına gelmektedir. Dolayısıyla anadilinde düşünerek, bulunduğu ülkede kendisini doğru ifade etmesi demektir.

 

Anadilini iyi bilmeyen ve kavramayan toplumlar asimile olurlar. Yurtdışında Türkçe yayın yapan bir radyo, yalnız bir müzik kutusu değildir. Bir ses, nefes ve hatta büyük bir güçtür.Topluma ne verirseniz onu alır. Bu nedenlerden dolayı, eğer anadil kaygısı taşıyorsak, dil, yalnız bırakılmamalı ve desteklenmelidir.Burada da yerel radyoların rolü büyüktür.
Bu şekilde, Vatandaşlarımızın kimliklerini kaybetmeden küreselleşen dünyada hem Türkçeyi hem de yaşadıkları ülkenin dilini bilen donanımlı bireyler olmaları bu ülkelerle ikili ilişkilerimizi daha da geliştirmektedir. Doğduğunuz büyüdüğünüz bölge, örf ve adetler bunların sürdürülmesi ve bu olumsuz şartlar altında, vatandaşlarımızın yaşadıkları ülkenin siyasi hayatına da katılım sağlayan bireyler olmaları sevindirici olmuştur. Buda şunu gösteriyor iyi bir kordinasyonla topluma yön verilirse başarı kaçınılmaz oluyor.
Son yıllarda, özellikle Batı Avrupa ülkelerinde yaşayan vatandaşlarımıza yönelik saldırılarda artış gözlenmesi, yabancı düşmanlığı, ayrımcılık ve ırkçılığın, din ekseni ve İslam karşıtlığı (İslamofobi) ile yeni bir boyut kazanmıştır. Günümüzde bu yöndeki söylem ve uygulamalarda artış olduğu Aşıkardır. Batı Avrupa ülkelerinde yaşayan Türk toplumu bu ülkelerdeki Müslüman nüfusun büyük bir bölümünü oluşturmakta ve bu olumsuz eğilimlerden doğrudan etkilenmektedir.
Bu olumsuzluklara rağmen, yurt dışında doğmuş büyümüş vatandaşlarımız , kendi öz değerlerini kaybetmeden, yabacılaşmadan anadolu kültürünü, orf ve adetlerinin önemli bir kısmını hala yaşatmaya çalişmaktadır. Burada STK ların, İş veren girişimcilerimiz ve yerel medyanın rolü büyüktür. Bu amaçla, kurulan Radyolar vatandaşlarımızın sesi nefesi olmuştur.

 

Asıl amacları Türkiye ile ilgili ülke makamlarıyla işbirliği çerçevesinde, vatandaşlarımızın bulunduğu bölgelerdeki okullarda eğitimlerine önem vermelerini sağlamaktır. Böylece kendilerine öz güveni olan, yarınlarını inşa eden bulundukları ülkelerde, şehirlerde yetişmiş yönetiminde söz sahibi olan yeni nesil Avrupalı türkler oluşturmaktır.
Yurtdışında Türkçe yayın yapan radyoların Avrupa’da yaşayan Türklere eşit mesafede durup, tarafsız kalarak, ayrıştırmadan bir arada tutmayı hedeflemeleri gerekiyor. Ancak bu şekilde biri birine bağlı güçlü bir Avrupa’lı Türk toplumu yaratılabilir. Aksi olursa parçalanmış toplum olur.
PİMG RADYO, Avrupa’nın ulusal bazda yazılı, görsel ve sesli karasal yayın lisansına sahip tek Türk medya kuruluşudur.

 

Misyonu: Türk toplumunun milli, manevi, gelenek ve göreneklerine hitabeden, tam entegrasyon fikrini asimilasyondan ayrıştırıcı,toplumumuzun birbirine bağlı ve aynı anda hareket edebilmesini hedef edinmiş, ayrıca Avrupa ile Türkiye arasında köprü olmayı arzulayan, bununla birlikte iki ülke arası ilişkileri destekleyen tüm teknokrat, bürokrat ve politikacıları zaman ve imkan çerçevesinde etkinliklerimizde ağırlayarak toplumumuzun bilinçlenmesini benimseyen hizmet anlayışıdır.

 

UA-TEM- PİMG mevcut derneklerle ülke menfaatlerini gözeterek ,Avrupalı Türklerin çıkarları doğrultusunda ortak projeler üreterek, manevi değerlerimizin toplumumuzda DİNİNE DİLİNE RENGİNE BAKMAKSIZIN birlik, beraberlik ve sosyal barışı sağlamadaki önemini korumasını sağlamaktır.
Değerli katılımcılar, radyo ve bağlı olduğumuz STK olarak amacımız, birlik olarak, Avrupa ülkelerindeki yabancı karşıtlığı ve ayrıştırıcı söylemler karşısında birlikte çözüm üretmektir.

 

Bu doğrultuda, her geçen gün daha da olumsuz hale gelen Avrupa ülkelerinde hiç kimseyi ötekileştirmeden dili dini ırkı ve rengi ne olursa olsun. Hepimiz biriz.bu ülkenin evlatlarıyız. Anadolu insanı bulunduğu bölgelerde ancak bu şekilde bir araya gelebilerek olumlu bir duruş sergileyebilirler.

 

Avrupalı Türk toplumunu bilinçlendirmekten başka çaremizin olmadığını düşünüyoruz, Bu olumsuz şartlar çerçevesinde kurulmuş olan radyo ve STK’mızın etkin şekilde kamu diplomasisi yürüteceğini ve her alanda Türk toplumunun çıkarlarını gözeteceğinin altını çiziyor ve tarafınızdan desteklenmesini ümit ediyoruz.
ŞUANDA BU SALONDA HER GÖRÜŞTEN ,DÜŞÜNCEDEN, RENKTEN OLUŞAN BİR YAPI BULUNUYOR. İŞTE RADYOMUZUN HEDEFİ BU GÜZELLİĞİ BÜTÜN TOPLUMUMUZA EŞİT MESAFEDE KALARAK YAYABİLMEK…

 

Olumlu dönüşünüz temennisiyle en derin saygılarımı sunarım diyerek konuşmasını sonlandırdı.

 

emre-kadioglu

Düzenlenen dayanışma etkinliğinde, bir konuşma yapan,

Paris Başkonsolosu Emre Kadıoğlu çok anlamlı gecede hep beraber olunmasını önemine değindi. ‘Bir toplumun yurtdışında herhangi bir ülkede yaşayan toplumun yeteneğini, kapasitesini,gücünü ortaya koyabilen unsurların başında o toplumun kendi meselelerine sahip çıkması .Kendi meselelerinde çözümler ürete bilmesi,kendi içerisinde gelecek kuşaklara aktarabilecek şekilde dayanışma ruhunu ortaya koyabilmesi yatıyor.?dedi.

 

Başkonsolos Kadıoğlu Fransa’da elli yıldır yaşayan bir toplum olduğumuzu ve bu topluma entegre olmaya çalıştığımızı ve bunu yaparken de kendi içimizdeki dayanışmayı her geçen gün destekleyerek önemli bir noktaya getirmeye çalışıldığının altını çizdi.

 

Kadıoğlu bu organizasyon Fransa’da ki Türk toplumu olarak geldiği noktanın örneklerinden bir tanesini teşkil ettiğini ve çokta güzel istisnai bir örnek teşkil ettiğini belirtti.

 

Kadıoğlu ‘Bu radyo bizim. Kendi meselemiz. Bu rayda Fransa’da, Paris bölgesinde Türkçe yayın yapan yıllardan beri Kadim Özdemir ve ailesinin özverili destekleri ile devam eden bir radyo. Bu radyo bizim, hepimizin. Buna sahip çıkmakta hepimizin görevi. Her geçen gün toplumuz, insanımız, dernekleriniz onların bu çabasına bu gayretlerine daha fazla destek veriyor.Taşın altına hep beraber elimizi koyuyoruz.Bu gece burada olarak varlığınızla bu güce güç katıyorsunuz’ dedi.

 

metin-yavuz

Val de Marne İl Genel Meclis üyesi Metin Yavuz? Fransa’da 200 Türk asıllı seçilmiş olduğunu ve bu ülkede sosyal,kültürel ve siyasal yönden güçlü olmak ‘Bu ülkeye de faydamız olur hem de bizin geleceğimiz çocuklarımız için bir taş koymuş oluruz.’ dedi.

 

 

 

3 Aralık 2016 Cumartesi ‘Paris’in gönül elçileri tarafından Goussainville’de düzenlenen, Paris’in Tek Radyosu Pimg’i Yaşatalım etkinliği, yapılnan tombola çekilişleri, Altınzade gold tarafından hediye edilen burma bilezik,  Mercure voyage tarafından hediye edilen 2 uçak bileti ve biri birinden değerli hediyelerin kazandırılmasıyla  sona erdi.

 

info flashaber – Paris

 

Gecenin bütün fotolarını şu lingden görebilir ve indirebilişrsiniz.

http://www.parisimparatorfm.com/pimg-gecesi-03aralik.html

big_pimg_20geces big_pimg_20gecesi big_pimg_20gecesi_20_28125_296 big_pimg_20gecesi_20_28129_29 big_pimg_20gecesi_20_28136_291

 

 

 

 

 

 

 

 

 

big_pimg_20gecesi2

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER