İNFO FLASH HABER

Refik Ali Onaner, Paris büyükelçisi ve Monako Prensliği nezdindeki görevine 15/03/2021’de başlamıştır.

Refik Ali Onaner Fransa Cumhuriyeti Paris büyükelçisi ve Monako Prensliği nezdindeki görevine 15/03/2021’de başlamıştır. L’Ambassadeur Refik Ali Onaner 15/03/2021 a pris ses fonctions à Paris. Refik Ali Onaner isabetli bir karar olarak, 9 Aralık 2020 tarihinde Cumhurbaşkanlığı kararıyla Paris Büyükelçisi olarak atandı.  Alınmış bu karar için, başta sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’a ve dışişleri bakanımız sayın Mevlüt Çavuşoğlu’na teşekkür […]

Refik Ali Onaner, Paris büyükelçisi ve Monako Prensliği nezdindeki görevine 15/03/2021’de başlamıştır.
16 Mart 2021 - 0:13 'de eklendi ve 2535 kez görüntülendi.
Refik Ali Onaner Fransa Cumhuriyeti Paris büyükelçisi ve Monako Prensliği nezdindeki görevine 15/03/2021’de başlamıştır.
L’Ambassadeur Refik Ali Onaner 15/03/2021 a pris ses fonctions à Paris.

Refik Ali Onaner isabetli bir karar olarak, 9 Aralık 2020 tarihinde Cumhurbaşkanlığı kararıyla Paris Büyükelçisi olarak atandı.  Alınmış bu karar için, başta sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’a ve dışişleri bakanımız sayın Mevlüt Çavuşoğlu’na teşekkür ederiz,

Ataması kamuoyunda Macron ile ilişkileri düzeltme girişimi olarak yorumlandı; ancak Onaner daha önce de Paris’te çeşitli görevlerde bulunmuştu. Fransa’yı yakından tanıyan bilen bir isim olduğu için buraya atandı. Yeni görevinde kendisine başarılar ve kolaylıklar dileriz.  Hoşgeldiniz Büyükelçim…

logo paris buyukelciligi
BÜYÜKELÇİ ALİ ONANER’İN T.C. PARİS BÜYÜKELÇİLİĞİ GÖREVİNE BAŞLAMASINA İLİŞKİN MESAJI 
Fransa’da yaşayan Türk toplumunun değerli mensupları,
Kıymetli Fransız dostlarımız,
Geçmişte Büyükelçilik İkinci Katibi ve Misyon Şefi Yardımcısı olarak çalışmış olduğum Paris’e, bugün Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi olarak görev yapmak üzere geri dönmekten büyük memnuniyet ve onur duyuyorum.
Türkiye ile Fransa, beş asırdan fazladır süregelen köklü ve çok katmanlı ilişkilere sahip olan ve bu dönemin büyük kısmında da ittifak içinde bulunan iki ülkedir. Aralarındaki işbirliği, bugün NATO çatısı altında süren müttefiklik ilişkisiyle sınırlı kalmamış, kültürel, akademik ve fikri açıdan da kaydadeğer bir etkileşim olmuştur.
Geride bıraktığımız yıllarda, ekonomik ve ticari ilişkiler iki ülke arasındaki en dinamik unsur olarak öne çıkmış, bu bağlamda Fransa, Türkiye’nin önemli ekonomik ortaklarından biri haline gelmiştir. İki ülke arasındaki ticaret hacmi son 20 yılda yaklaşık 2,5 kat artarak bugün 14 milyar Avro’yu geçmiştir. Keza, Fransız iş insanları ve şirketlerince, ülkemiz önemli bir yatırım bölgesi olarak görülmüş; 1985 yılında ülkemizde kayıtlı bulunan Fransız şirketi sayısı 15 iken, bu sayı bugün 1.500 civarına gelmiştir. Fransa kaynaklı doğrudan yabancı yatırımlar 7,5 milyar ABD Dolarını bulmuştur.
İki ülke arasındaki muhtelif alanlardaki etkileşime, 1960’lı yıllardan itibaren işgücü hareketi kapsamında vatandaşlarımızın davet üzerine Fransa’ya gelmeye başlamasıyla birlikte insani boyut da eklenmiştir. Bugün Fransa topraklarında yaşayan, 360 bini çifte vatandaş olan toplam 780 bin civarındaki Türk toplumu, iki ülke arasındaki başlıca önemli bağı teşkil etmektedir.
Önümüzdeki dönemde, diyalog kanallarını açık tutarak iki ülke ilişkilerini her konuda geliştirmeyi, ortak amaçlara odaklanarak işbirliği alanlarını artırmayı hedefliyoruz. İki ülkenin ekonomik gücü ve potansiyeli dikkate alındığında, bugüne kadarki çabalarını takdirle karşıladığımız Türk ve Fransız iş insanlarının da desteğiyle, ticaret hacmimizin 20 milyar Avro’ya ulaştırılması ve karşılıklı yatırımların daha da artırılması önceliklerimiz arasındadır. Ayrıca, Fransa’yla eğitim ve kültür gibi alanlarda sürdürdüğümüz işbirliğini daha da güçlendirmeyi amaçlıyoruz.
Bu çabalarımız, akredite olduğum Monako Prensliği ile ilişkilerimizde de önceliğimiz olacaktır.
Görev sürem boyunca, Fransız makamlarıyla işbirliği halinde Fransa’daki Türk toplumunun önceliklerinin gözetilmesine katkı sunmaya, ayrıca, karşılıklı yatırım veya ticaret arzusunda olan Türk ve Fransız iş insanlarına destek olmaya, beklentilerini karşılamaya öncelik vereceğim. Bu amaçla, Başkonsoloslarımız, Müşavirlerimiz, Ataşelerimiz ve diğer çalışma arkadaşlarımızla birlikte erişilebilir olmaya özen göstereceğim.
Sizleri Büyükelçiliğimizi Facebook ve Twitter’dan takip etmeye ve görüşlerinizi paylaşmaya davet ediyorum.
Şahsım ve Büyükelçiliğimiz çalışanları adına hepinize sevgi, saygı ve selamlarımı sunuyorum.
Ali ONANER
Büyükelçi

Refik Ali Onaner 2

Refik Ali Onaner kimdir ? 

Tam adı Refik Ali Onaner’dir. Onaner 1973 yılında Ankara’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini burada tamamladı. Cenevre Üniversitesi İktisadi ve Sosyal Bilimler Fakültesi’nde İşletme bölümünden mezun olmuş, ayrıca École Nationale d’administration ‘da (ENA) yüksek lisans yapmıştır. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile ENA’dan sınıf arkadaşıdır.

1995’ten bu yana Dışişleri Bakanlığı’nda görev yapmaktadır. Avrupa İşleri Genel Müdür Yardımcılığı’nda (1995-1996), Siyasi İşler ve Avrupa Birliği Müsteşar Yardımcılığı’nda (1997-1998) ve Genel Siyasi İşler Müsteşar Yardımcılığı’nda (1998-1999)Aday Meslek Memuru, Tunus Büyükelçiliği’nde Ataşe ve Üçüncü Katip (1999-2002), Paris Büyükelçiliği’nde İkinci Katip ve Başkatip (2002-2004) olarak çalışmış, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ali Tuygan‘ın Özel Kalem Müdürü (2004-2006) olarak görevine devam etmiştir. 2006-2010 yılları arasında BM Cenevre Ofisi Daimi Temsilciliği’nde Başkatip, Müsteşar ve Daimi Temsilcilik Müsteşarlığı yapmış, 2010-2012 arasında İnsan Hakları Daire Başkanlığı görevini üstlenmiştir. Paris Büyükelçiliği’nde Büyükelçilik Müsteşarı (2012-2014) ve Elçi-Müsteşar (2014-2017) olarak çalışmıştır. 2017 Ocak-Eylül döneminde Irak İle İlişkiler Genel Müdür Yardımcı Vekili görevini yürütmüş, Eylül 2017’de üstlendiği Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu‘nun Özel Müşavirliği görevini Temmuz 2019’a kadar sürdürmüş ve 22 Temmuz 2019 tarihinde Türkiye’nin Tunus Büyükelçisi olarak göreve başlamıştır. 15 Mart 2021 tarihi itibarıyla da Türkiye’nin Paris Büyükelçisidir.

Evli ve 2 çocuk babasıdır.

 

ali onaner

Emmanuel Macron va retrouver une vieille connaissance : Refik Ali Onaner,  47 ans, qui vient de prendre ses fonctions 15/03/2021 à Paris. entant que  l’ambassadeur de Turquie à Paris. Les deux hommes ont fréquenté ensemble les bancs de l’École nationale d’administration (ENA) de 2002 à 2004 dans la promotion Léopold-Sédar-Senghor.

Parfait francophone – il a obtenu son baccalauréat au lycée Charles-de-Gaulle à Ankara –, Ali Onaner était depuis deux ans l’ambassadeur de la République turque à Tunis,

Onaner et Macron ont dialogué sur Twitter en septembre dernier. Le premier a encouragé celui qu’il appelle « son copain d’école » à « aller de l’avant, » après que le président français eut tweetté – en turc – un appel à la Turquie pour l’ouverture d’un dialogue « bien intentionné, responsable, sans naïveté ».

Kadim özdemir

 

info flashaber  Paris le 15/03/2021

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER