İNFO FLASH HABER

Rus vekilden Putin’e soru: Tek Türkiye mi sorumlu?

Putin’e son derece ilginç bir mektup gönderen Duma Milletvekili Tetekin, “Su-24 felaketinde kim suçlu: Sadece Türkiye mi” sorusunu yöneltti.

Rus vekilden Putin’e soru: Tek Türkiye mi sorumlu?
10 Aralık 2015 - 1:52 'de eklendi ve 813 kez görüntülendi.

Böylece, Rusya parlamentosunda Savunma Komitesi üyeliği görevini de yürüten Komünist Partili Duma Milletvekili Vyaçeslav Tetekin, olayın provokasyon unsuru içerdiğini gündeme getirdi.

İşte Rus milletvekilinin Putin’e yönelttiği birbirinden ilginç sorularla dolu o mektup:  

“Ortadoğu’daki stratejik müttefikimiz Suriye’ye yardım edilmesini koşulsuz onaylıyorum. Türkiye’nin 24 Kasım günü Su-24 bombardıman uçağımızı F-16’dan ateş açarak düşürdüğü için cezalandırılması gerektiğine de hemfikirim. Ancak bu hadisede birçok soru işareti ve çıkarılması gereken derslerin bulunduğunu da düşünüyorum. Bu olayın yaşanmaması için yeterince önlem alındı mı? 

SORUMLULUĞU SADECE TÜRKİYE’YE YÜKLEMEK HATA

Bunu neden soruyorum? Tüm sorumluluğu sadece Türk tarafına yüklemek hata olur. Neden mi? Çünkü Rusya Suriye’deki operasyonlara başladığı günden itibaren Türkiye olumsuz tavır sergilemişti. Bizim uçaklarımızın vazifelerini yerine getirmesine engel olmaya hazır oldukları çok iyi biliniyordu. Türkiye’nin elinde gerekli modern silahların bulunduğu da gayet iyi biliniyordu. Durum tüm açıklığı ile bilindiği halde bombardıman uçağımız niçin gerekli önlemler alınmadan Türkiye sınır bölgesine gönderildi. Suriye’de operasyonları yöneten hangi komutan bombardıman uçağını savunmasız bölgeye gönderdi? Yanına neden avcı uçağı Su-30 vermedi? Üstelik Lazkiye’deki hava üssünde avcı uçakları mevcut iken. 

Kaynak : Nerdun Hacıoğlu – Hürriyet

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER