İNFO FLASH HABER

Valenton: Yapımı devam eden Valenton Yunus Emre Kültür Merkezine, Türk asıllı belediye başkanı Metin YAVUZ’ dan büyük engelleme çalışması.

Yapımı devam eden Valenton Yunus Emre Kültür Merkezine, Türk asıllı Belediye Başkanı Metin YAVUZ trafından engelleme çalışması. Kisa adı ACFT94 , (L’association franco -turque du 94 promeut l’amitié franco-turque, l’éducation,la culture et le sport). Geçtiğimiz aylarda, yıllarca süren ön çalışmaları sonucunda bir önceki belediye başkanı ve bölge valiliğinin yapmış olduğu araştırmalar sonunda, inşaat izini hakkını elde eden,Valenton […]

Valenton: Yapımı devam eden Valenton Yunus Emre Kültür Merkezine, Türk asıllı belediye başkanı Metin YAVUZ’ dan büyük engelleme çalışması.
29 Ocak 2021 - 14:36 'de eklendi ve 3550 kez görüntülendi.

Yapımı devam eden Valenton Yunus Emre Kültür Merkezine, Türk asıllı Belediye Başkanı Metin YAVUZ trafından engelleme çalışması.

Kisa adı ACFT94 , (L’association franco -turque du 94 promeut l’amitié franco-turque, l’éducation,la culture et le sport). Geçtiğimiz aylarda, yıllarca süren ön çalışmaları sonucunda bir önceki belediye başkanı ve bölge valiliğinin yapmış olduğu araştırmalar sonunda, inşaat izini hakkını elde eden,Valenton Yunus Emre Kültür Merkezi bölge halkının katkılarıyla ilk kepçeyi vurarak yapım işlemini başlatmıştır,

acft94 insat

acft 94-1-proje

 

 

 

 

 

 

Yapımı devam eden Yunus Emre Kültür merkezi inşaatı, yapım süresi içerisinde inşaatın güvenli biçimde yürümesi amacıyla bulunmuş oldukları talepler, yeni seçilmiş belediye yönetimi tarafından  kabül görmemiş ve engellemeye çalışılmıştır.

acft94 engelleme-yazi-1acft94 engelleme-yazi-2acft94 engelleme-yazi-3

 

 

 

 

 

 

 

 

Baskıları gittiçe artıran, belediye yönetimi  ve başkanı Metin YAVUZ,  28-01-2021′ de beraberinde Villeneuve-saint- Georges belediye başkanı , Phlippe Gaudin, birinci meclis üyesi Kristell Niasem ve bölge senatörü Christian Cambon  eşliğinde ,Fransa içişleri bakanı,  Gerald Darmanin‘den  senatör tarafından alınan randevu ile içişleri bakanlığına giderek güvenlik gerekçesiyle, bütün şartları yerine getirerek inşaat izni olan ve yapımı devam eden ACFT94-Yunus Emre Kültür merkezi inşaatının durdurulması için şikayete bulunarak, durdurulmasını talep etmiştir.

 

 

metùn yavuzacft 94-1acft 94-2

 

Umarız sayın belediye başkanı, Metin YAVUZ taleplerini geri çekerek , inşaat izni bulunan ve topluma yaralı bu eseri bulunmuş olduğu bölgeye kazandırarak , bölgesinde barındırdığı toplum nezdinde hak ettiği yeri alarak bu yararlı merkezin açılışında imzasını bulundurur. + söz konusu kültür merkezinde park yeri bulunmaktadır aksi taktirde inşaat izni verilmezdi.  Ayrıca videoda bir önceki belediye başkanının’da söylediği gibi , sayın başkan proje aşamasında sizinde destek verdiğiniz bir projedir. Ne olduda bugün karşı çıkıyorsunuz…  Yönetimlerde devamlılık esastır… ve verilen haklar hiç bir zaman geri alınamaz. önemli olan projenin dışına çıkılmamasıdır.

K.O

İNFO-FLASHABER Le 29-01-2021

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

 BU HABER HAKKINDA YAPILAN YORUMLAR

( 2 Yorum )

  • Sami Akbulut ;

    O zaman araba parkı versin, centre culturel merkezi altına yapılamaz mı araba parkı?

    2 Şubat 2021 22:43
  • Savaş ;

    Emeklerimizi, ümitlerimizi ve haklarımızı Metin bey yok etmek istiyor.
    Izin vermicez. Birlikte bu ınşaatı devam edeceğiz.

    Savaş

    3 Şubat 2021 21:29
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER