İNFO FLASH HABER

Gamze’nin ölümünün sırrını fizikçiler de çözemedi

Nazilli’de kaldığı otelin dördüncü katındaki odasının balkonundan düşüp hayatını kaybeden Gamze…

Gamze’nin ölümünün sırrını fizikçiler de çözemedi
10 Aralık 2015 - 2:36 'de eklendi ve 756 kez görüntülendi.

Aydın’ın Nazilli ilçesinde, 27 Kasım 2013’te yaşanan olayda, Adnan Menderes Üniversitesi Nazilli İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü yüksek lisans öğrencisi Gamze Uslu ile 5 gün önce ziyaretine gelen Mersin Üniversitesi Silifke Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu öğrencisi B.C.G., Nazilli’deki bir otele yerleşti. Gece yarısı Uslu, 4’üncü kattaki odalarının balkonundan bir otomobilin üzerine düştü. Ağır yaralanan Uslu, kaldırıldığı Nazilli Devlet Hastanesi’nde öldü.

Olay sırasında yanında bulunan nişanlısı B.C.G. hakkında, ‘kasten öldürme’ suçundandava açıldı, ancak tutuksuz yargılanmasına karar verildi.Bugüne kadar yapılan duruşmalarda, Gamze Uslu’nun ailesi, avukatı ve kendilerine destek veren Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, olayını intihar ya da kaza değil, cinayete olduğunu ileri sürdü. Gamze’nin nişanlısı B.C.G.’nin, tutuklanıpcinayet suçundan ceza alması istendi.

BİLİRKİŞİ EK RAPOR HAZIRLADI

Gamze Uslu’nun ölümüyle ilgili davanın görüldüğü Nazilli 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi, Adnan Menderes Üniversitesi’nde görev yapan üç fizik profesörünü, bilirkişi olarak seçti ve olayın aydınlatması için rapor istedi. Geçen Eylül ayında mahkemeye sunulan raporda, fizik profesörleri, Gamze Uslu’nun ‘intihar mı ettiğini yoksa itildiğini mi eldeki bilgiler ışığında belirleyemeyeceklerini’ açıkladı.

Ailenin avukatı İrfan Taş, geçen eylül ayındaki duruşmada, bilirkişinin raporunda, Gamze’nin boy ve kilosunun yanlış yazıldığını bunun fiziksel bir hesap hatasına neden olabileceğini ve tekrar inceleme yapılmasını talep etti. Bunun üzerine aynı bilirkişiler, bir kez daha inceleme yaptı ve raporunu hazırladı. Bilirkişi heyeti raporunda, boy ve kilo hatasının sonucu değiştirmeyeceğini, intihar mı ciyanet mi sonucuna kendilerinin varamayacağını ikinci kez açıklayıp, ilk raporlarının arkasında durdu. Aile rapora tepki gösterdi. Ancak tepkilere rağmen mahkeme duruşmayı, karar verilmek üzere 17 Aralık tarihine erteledi.

“DAVANIN TAKİPÇİSİYİZ”

Olayın Türkiye’de yaşanan kadın cinayetlerinin işleniş şekillerinden farklı olmadığını söyleyen Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu temsilcisi Sanem Deniz Kural, “Biz olayın cinayet olduğuna inanıyoruz. Davanın peşindeyiz. Mutlaka ceza alması için çabalayacağız. Mahkemeden ceza çıkması yönünde beklentimiz var, ama bunun tersi gerçekleşse bile sonuna kadar ailesiyle davanın peşinde olacağız” dedi.

Ailenin avukatı İrfan Taş ise, mahkemeye, sanığın anlatımlarındaki çelişkileri sunduklarını, bilirkişi raporuna tekrar itiraz edeceklerini, olayın aydınlatılması içini hukuku çabalarının süreceğini söyledi

DHA

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER