İNFO FLASH HABER

TEOG mazeret sınavlarında ilk oturum sona erdi

TEOG sistemi kapsamındaki ortak sınavlara katılamayan öğrenciler,…

TEOG mazeret sınavlarında ilk oturum sona erdi
12 Aralık 2015 - 19:50 'de eklendi ve 896 kez görüntülendi.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 8. sınıflar için Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında mazeret sınavlarının ilk gün oturumu yapıldı.

TEOG kapsamında, birinci dönem sınavları 25-26 Kasım’da gerçekleştirilmişti. Merkezi ortak sınavlarına mazeretlerinden dolayı giremeyen öğrenciler, saat 08.30’dan itibaren sınav salonlarına alındı. İlk gün oturumuna Türkçe sınavıyla saat 09.00’da başlayan öğrenciler, 10.10’da matematik, 11.20’de din kültürü ve ahlak bilgisi sınavına girdi. Sınavlar saat 12.00’de tamamlandı.

Sınavda öğrenci adına düzenlenmiş cevap kağıdı yer aldı. Her ders için çoktan seçmeli 20 soru soruldu. Değerlendirmede yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecek. Sınav süresi 40 dakika, sınav arası ise 30 dakika oldu.

Sınav yurt içinde 618, yurt dışında 4 merkezde gerçekleştirildi. Sınava 5 bin 163 öğrenci katıldı. Bu öğrenciler arasında, Mardin’in Derik ilçesinde güvenlik gerekçesiyle sınava giremeyen bin 291 öğrenci de bulunuyor.

Nusaybin ilçesindeki öğrenciler ise güvenlik uygulamaları ve sokağa çıkma yasağı sınavdan sonra da devam ettiğinden, mazeret sınavlarına giremedi. Nusaybin’de müfredat çerçevesinde telafi eğitimi yapıldıktan sonra ortak sınavlara katılamayan 2 bin 554 öğrenci için, belirlenecek tarihlerde mazeret sınavı yapılacak.

Birinci dönem mazeret sınavları, yarın yapılacak fen ve teknoloji, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil dersleri sınavlarıyla tamamlanacak.

AA

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER